Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Νίκος Ξανθόπουλος: Στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας υπό τους ήχους των αγαπημένων του τραγουδιών

Νίκος Ξανθόπουλος: Στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας υπό τους ήχους των αγαπημένων του τραγουδιών

Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας μεταφέρθηκε η σορός του αγαπημένου ηθοποιού Νίκου Ξανθόπουλου, αμέσως μετά το τρισάγιο που τελέστηκε στη μνήμη του στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Στη Ριτσώνα βρέθηκε και η οικογένειά του το απόγευμα της Τρίτης (24.1.2023) για να αποχαιρετήσει τον δικό της Νίκο Ξανθόπουλο. Σημειώνεται πως η κηδεία του ήταν πολιτική, ενώ επιθυμία του ίδιου ήταν να αποτεφρωθεί και οι στάχτες του να μεταφερθούν στο εκκλησάκι που υπάρχει στο κτήμα του στην Παιανία.

Υπό τους ήχους των αγαπημένων του τραγουδιών πραγματοποιήθηκε στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας ο τελευταίος αποχαιρετισμός.

Με τα τραγούδια που ερμήνευσε στις ταινίες του, συγγενείς είπαν το «στερνό αντίο» στον αγαπημένο ηθοποιό.

Ο κ. Αντώνης Αλακιώτης, πρόεδρος του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας και της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της διοίκησης του Αποτεφρωτηρίου προς την οικογένεια του εκλιπόντος και ανέφερε: «Ο Νίκος σας ήταν ο Νίκος κάθε λαϊκής οικογένειας. Ο Νίκος των γονιών μας που τρέχαμε μικροί στους κινηματογράφους μαζί τους για να δούμε τις ταινίες του. Ήταν ο Νίκος που με τα τραγούδια του, συνόδευε τα γλέντια των γονιών μας, τα δικά μας και των παιδιών μας. Δεν είναι τυχαίο το όνομα που χαρακτήριζε τον Νίκο Ξανθόπουλο, “το παιδί του λαού”. Μαζί σας σήμερα αποχαιρετά τον Νίκο Ξανθόπουλο όλος ο λαός. Νίκο Ξανθόπουλο, σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες. Οι ευχές όλων μας θα σε ακολουθούν σε αυτό το μεγάλο και άγνωστο ταξίδι. Σε αποχαιρετούμε, όπως νομίζουμε πως θα ήθελες και σου ταίριαζε, με μερικά από τα αθάνατα τραγούδια σου».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις