Ελλάδα

Νομιμοποιούνται ακόμα και οι στάνες και οι στάβλοι με 300 ευρώ

Γενναίες ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων περιλαμβάνει το νομοθέτημα «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης- Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», του ΥΠΕΚΑ, επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την ψήφιση του ν/σ αυτού.

«Με τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων η κυβέρνηση Σαμαρά δίνει οριστική λύση σε ένα ακόμη χρόνιο πρόβλημα των κτηνοτρόφων. Η σχετική ρύθμιση που ήταν πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων της χώρας είναι από χθες νόμος του κράτους”, σημειώνει ο κ. Χαρακόπουλος.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, πλέον, αυθαίρετες κατασκευές σταυλικών εγκαταστάσεων και συνοδών κτιρίων προσωρινής διαμονής των κτηνοτρόφων, που δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 35 τμ, σε δημόσιες υπό νόμιμη παραχώρηση ή ιδιωτικές εκτάσεις, τις οποίες εκμεταλλεύονται νομίμως κτηνοτρόφοι και είναι καταχωρημένες στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΟΣΔΕ), μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου και να νομιμοποιηθούν χωρίς την καταβολή προστίμου.

Για να μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις του παραπάνω νόμου θα πρέπει να υποβάλλουν:

α) Αίτηση.

β) Αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, με τα αντίστοιχα αποσπάσματα χάρτη, όπου θα αποτυπώνονται από τον μηχανικό τα σημεία των σταυλικών εγκαταστάσεων.

γ) Τεχνική έκθεση μηχανικού, όπου δηλώνεται ότι οι επιφάνειες του κτίσματος ή των κτισμάτων προσωρινής διαμονής δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 35,00 τμ, καθώς και ο τρόπος κατασκευής αυτών και των σταυλικών εγκαταστάσεων.

δ) Παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους τριακοσίων (300) ευρώ.

Η εκτατική κτηνοτροφία και ειδικά η αιγοπροβατοτροφία, που εξαρτάται από τα καταλύματα αυτά, αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωικής μας παραγωγής. Μπορεί μάλιστα να αποτελέσει ένα ισχυρό χαρτί για την ελληνική αγροδιατροφική παραγωγή καθώς η Ελλάδα παραμένει μία από τις τελευταίες χώρες της ΕΕ, όπου ασκείται αυτή η μορφή κτηνοτροφίας. Αυτό συνεπάγεται συγκριτικά πλεονεκτήματα για τα παράγωγα ζωοκομικά και γαλακτοκομικά μας προϊόντα.

Με την οριστική ρύθμιση του ζητήματος των αυθαίρετων κατασκευών σταυλικών εγκαταστάσεων, στηρίζουμε, εμπράκτως τους Έλληνες κτηνοτρόφους που διατηρούν ζωντανή την παράδοση και την ύπαιθρο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παράταση στα δάνεια των κτηνοτρόφων

Μακεδονία: Οργή κτηνοτρόφων για τις αποζημιώσεις και τη συγκέντρωση δικαιολογητικών

Οι Γάλλοι ψάχνουν στη Φλώρινα 8 εκατομμύρια τόνους κατσικίσιο γάλα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο 43χρονος με είχε χτυπήσει, έπινε και ήταν αδιάφορος» - Τι κατέθεσε η πρώην σύζυγος του Πολωνού καθηγητή για τη δολοφονία του στην Αγία Παρασκευή
Η οικονομολόγος σε αρχικές της καταθέσεις ανέφερε ότι ο Πολωνός καθηγητής την κακοποιούσε, όμως ο αδελφός του θύματος από την πλευρά του υποστηρίζει ότι η κατηγορούμενη ήταν αυτή που τον κακομεταχειριζόταν
Η 43χρονη που συνελήφθη για τη δολοφονία του πρώην συζύγου της στην Αγία Παρασκευή
1
Το δείπνο τρεις μέρες πριν την δολοφονία του καθηγητή στην Αγία Παρασκευή, τα χρέη των 50.000 ευρώ και οι απειλές του 35χρονου δράστη
Ο δολοφόνος στην διαδρομή Ναύπλιο - Αθήνα ήταν ξαπλωμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και είχε κουκουλωθεί με μια μπλε πετσέτα, ώστε να μην καταγραφεί από κάμερες
Η πρώην σύζυγος του 43χρονου Πολωνού καθηγητή που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή 8
«Ο Πέτρος Φιλιππίδης ζει από θαύμα, πιστεύουμε ότι είναι εμπρησμός» λέει ο δικηγόρος του για τη φωτιά στο διαμέρισμα της Πατησίων
«Αν δεν υπήρχε μια γειτόνισσα να του χτυπήσει την πόρτα και να του πει "βγες έξω γιατί έχει πάρει φωτιά το σπίτι σου", αυτή τη στιγμή ο Πέτρος δεν θα ήταν στη ζωή»
Πέτρος Φιλιππίδης 12