Συμβαίνει τώρα:
Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στη λεωφόρο Κηφισού στο ύψος του Ρέντη
Ελλάδα

Ντόρα και Αλεξία Μπακογιάννη: Προσωπική δικαίωση για εμάς η καταδίκη του Στέφανου Χίου για δυσφήμιση και προσβολή μνήμης νεκρού

«Η απόφαση ας γίνει αφορμή  να συμφωνήσουμε στο αυτονόητο: Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα. Δεν είναι όπλο εκβιασμού, διασυρμού και κανιβαλισμού»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν η Ντόρα Μπακογιάννη και η Αλεξία Μπακογιάννη με αφορμή την προσφυγή του στη δικαιοσύνη εναντίον του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου.

«Σήμερα ο Στέφανος Χίος καταδικάστηκε από το Πρωτοβάθμιο Ποινικό Δικαστήριο σε 25 μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, για κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή δυσφήμιση δια του τύπου καθώς και για προσβολή μνήμης νεκρού», αναφέρουν η Ντόρα και η Αλεξία Μπακογιάννη.

Και συνεχίζουν: «Η απόφαση αυτή δεν αποτελεί μόνο μια προσωπική δικαίωση για μας. Το σημαντικότερο είναι ότι το Δικαστήριο έκρινε ότι η σχέση του Στέφανου Χίου με το «Μακελειό» είναι αποδεδειγμένη και καταγεγραμμένη. Πλέον δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από προσχήματα, υπεκφυγές και παραπλανητικές διαψεύσεις».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η απόφαση ας γίνει αφορμή  να συμφωνήσουμε στο αυτονόητο: Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα. Δεν είναι όπλο εκβιασμού, διασυρμού και κανιβαλισμού. Δεν θα την καπηλεύεται ο Χίος και όσοι επί χρόνια πίστεψαν ότι μπορούν να λασπολογούν χωρίς συνέπειες. Υπάρχουν όρια. Υπάρχει αξιοπρέπεια. Υπάρχει Δικαιοσύνη.

Έχουν δικαιώματα οι πολίτες. Έχουν δικαιώματα ακόμη και οι νεκροί, των οποίων η μνήμη δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο χυδαίας εκμετάλλευσης.

Η σημερινή απόφαση ανοίγει επιτέλους τον δρόμο για περισσότερη διαφάνεια, περισσότερη λογοδοσία και λιγότερο σκοτάδι στη δημόσια ζωή. Και αυτό είναι κάτι που αφορά όλους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πρότυπα και Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Δείτε τα αποτελέσματα
Σε περίπτωση ύπαρξης ισοβαθμιών οι μαθητές και οι μαθήτριες κατατάσσονται με σειρά επιτυχίας, σύμφωνα με τον τυχαίο αριθμό που τους έχει αποδοθεί κατά τη διαδικασία της ειδικής κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
προαύλιο σχολείου
Τα βίντεο που «έκαψαν» τους 8 ληστές της Τιθορέας – Με όπλα και μάσκες άρπαζαν τα χρήματα από τις τράπεζες
Ο 30χρονος αρχηγός είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις ληστείες τραπεζών ενώ και οι δύο γυναίκες, η 26χρονη σύντροφός του και η 24χρονη φίλη τους, ήταν ιδιαίτερα ενεργές και κυκλοφορούσαν με πιστόλια
Ληστής
8
Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα η 17χρονη που έπεσε από την ταράτσα στην Ηλιούπολη - Τα νεότερα για την υγεία της
Φίλοι και συμμαθητές της δεύτερης 17χρονης που υπέκυψε στα τραύματά της, αφήνουν λουλούδια στο θρανίο της ή στο σημείο όπου έγινε η τραγωδία
Πολυκατοικία
22