Ελλάδα

Ο καύσωνας «λιώνει» Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα – Χάρτης με τις περιοχές που θα «γράψουν» 43άρια

Σκαρφαλώνει επικίνδυνα ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα, καθώς σήμερα Τετάρτη (12.6.2024) η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 43 βαθμούς Κελσίου, την ώρα που ο καύσωνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 

Από το πρωί η θερμοκρασία ανεβαίνει με ταχύτατους ρυθμούς σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως στο Κολυμπάρι Χανίων, στις 10 το πρωί της Τετάρτης (12.6.2024), η θερμοκρασία άγγιξε τους 37,6 βαθμούς Κελσίου. Σήμερα και αύριο θα είναι οι πιο ζεστές μέρες του καύσωνα. 

Σύμφωνα με το meteo, από το πρωί καταγράφονται από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου ο υδράργυρος τοπικά ξεπερνά τους 34 °C.

Παράλληλα, 63 από τους 502 ενεργούς σταθμούς καταγράφουν το πρωί της Τετάρτης θερμοκρασίες άνω των 30 °C.

meteogh

Οι θερμοκρασίες Τετάρτης και Πέμπτης

Σύμφωνα με ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια η θερμοκρασία σήμερα θα αγγίζει τους 43 και σε πολλές περιοχές θα ξεπεράσει τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη:

• ΦΘΙΩΤΙΔΑ 43
• ΘΕΣΣΑΛΙΑ 42
• ΒΟΙΩΤΙΑ 41
• ΚΡΗΤΗ 41
• ΑΤΤΙΚΗ 40
• ΕΥΒΟΙΑ 40
• ΑΡΓΟΛΙΔΑ 40

Πέμπτη:

• ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 41
• ΚΡΗΤΗ 41
• ΒΟΙΩΤΙΑ 40
• ΑΤΤΙΚΗ 40
• ΑΡΓΟΛΙΔΑ 40
• ΕΥΒΟΙΑ 40
• ΛΑΚΩΝΙΑ 40

Οι θερμοκρασίες σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου:

sakis

Κλειστά σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας

«Λουκέτο» στα σχολεία βάζουν οι δήμοι της χώρας, εξαιτίας του καύσωνα. Ο υδράργυρος θα χτυπήσει «κόκκινο» από σήμερα 12 Ιουνίου έως και την Πέμπτης. Δείτε σε ποιους δήμους τα δημοτικά και νηπιαγωγεία θα μείνουν κλειστά λόγω καύσωνα

Τηλεργασία και ειδικό καθεστώς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Την ίδια ώρα, με ειδικό καθεστώς θα δουλέψει σήμερα τόσο ο ιδιωτικός, όσο και ο δημόσιος τομέας της χώρας, προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με ειδικές εγκυκλίους τις οποίες εξέδωσαν τα αρμόδια υπουργεία λόγω καύσωνα.

Κύρια στοιχεία του ειδικού καθεστώτος προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα το οποίο θα ισχύει σήμερα αλλά και αύριο (13.06.24) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα είναι η τηλεργασία, οι ειδικές άδειες, η αποφυγή ή ακόμα και παύση εργασίας σε ορισμένες περιπτώσεις (εξωτερικές εργασίες στις ώρες 12 – 5 μμ), αλλά και το lockdown στις περιπτώσεις δημοτικών σχολείων και παιδικών σταθμών (γεγονός που οδηγεί σε σταμάτημα κάθε εργασίας από πλευράς των εκπαιδευτικών).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λέρος: Η δημοτική βιβλιοθήκη του νησιού, ένας ζωντανός θησαυρός πολιτισμού και γνώσης
Με περισσότερους από 21.000 τίτλους και συνεχείς δραστηριότητες που απευθύνονται τόσο σε κατοίκους όσο και σε επισκέπτες, η δημοτική βιβλιοθήκη Λέρου έχει μετατραπεί σε έναν αναπόσπαστο πολιτιστικό πυρήνα του νησιού
Η δημοτική βιβλιοθήκη της Λέρου, στον Πλάτανο Λέρου
Φωτιά στην Πάτρα: «Επιτακτική η ανάγκη να σχεδιαστεί το μέλλον της κλιματικής προσαρμογής της πόλης»
Ο καθηγητής - πρόεδρος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών προειδοποιεί για τη μεγάλη ρύπανση και την αλλαγή στο μικροκλίμα που προκάλεσε η τεράστια φωτιά
Φωτιά
Πάτμος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα λύματα – Κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ στο νησί για την αντιμετώπιση του προβλήματος
Παρέμβαση εισαγγελέα διατάχθηκε μετά τις αποκαλύψεις για τις δυσλειτουργίες στον βιολογικό καθαρισμό της Πάτμου – Η ΕΥΔΑΠ έστειλε ειδικό κλιμάκιο στο νησί για να επιχειρήσει την άμεση επίλυση του προβλήματος
Πάτμος 1