Ελλάδα

Ο χιονιάς επιμένει – Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη

Παρά τη σταδιακή υποχώρηση του χιονιά, τα προβλήματα παραμένουν σε πολλές περιοχές της χώρας.

 Σταδιακή βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές προβλέπονται για την Πέμπτη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες όμως θα παραμείνουν και στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός τοπικά στα βόρεια ισχυρός.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και βαθμιαία βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -07 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα στα νότια αυξημένες όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Από το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από-03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια πεδινά και χιόνι ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου, στα νότια από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με  νεφώσεις με ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια. Ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νόμου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά του νόμου. Βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΕ 300 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ NEWSIT WEATHER CENTER

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντα με τον βομβιστή να τοποθετεί τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της ντισκοτέκ Jacky.O
Βίντεο ντοκουμέντα εξασφάλισε το newsit.gr με τον βομβιστή στην είσοδο του καταστήματος, ενώ σε πλάνα δεύτερου βίντεο φαίνονται οι θαμώνες του μαγαζιού σε αναστάτωση, λίγα λεπτά μετά την έκρηξη
Ο βομβιστής έξω από τη ντισκοτέκ Jacky.O