Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Παρατείνεται ο χρόνος ανανέωσης του δελτίου ανεργίας

Αλλάζει το περιθώριο ανανέωσης του δελτίου ανεργίας του ΟΑΕΔ από την Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021.

Έτσι, όλοι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι θα έχουν στη διάθεσή τους από πέντε εργάσιμες ημέρες πριν ή μετά την προβλεπόμενη λήξη ισχύος του δελτίου, σε 20 ημερολογιακές ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης.

Η νέα προθεσμία των 20 ημερολογιακών ημερών θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται για τα δελτία ανεργίας που έχουν καταληκτική ημερομηνία λήξης 1 Ιουλίου 2021, τα οποία θα μπορούν πλέον να ανανεωθούν από τις 12 Ιουνίου 2021, δηλαδή 20 ημερολογιακές ημέρες πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης.

Ειδοποίηση με email

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα λαμβάνουν τρία emails υπενθύμισης ως προς την υποχρέωση ανανέωσης του δελτίου ανεργίας, μέσα στο χρονικό διάστημα των 20 ημερών που προηγείται της ημερομηνίας λήξης του.

Για την ομαλή μετάβαση στο νέο διάστημα ανανέωσης, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2021 θα ισχύσει επιπλέον διάστημα ανανέωσης 5 εργάσιμων ημερών μετά τη λήξη του δελτίου ανεργίας.

Επισημαίνεται ότι η ανανέωση πραγματοποιείται μέσω:

της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr

των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ (e-services)

της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και tablets OAEDapp

των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Υπενθυμίζεται ότι το δελτίο ανεργίας ισχύει επί ένα τρίμηνο από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση, οπότε πρέπει να ανανεωθεί εκ νέου. Μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος ανανέωσης το δελτίο ανεργίας διαγράφεται αυτόματα. Σε αυτή την περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να προβούν στην έκδοση νέου δελτίου ανεργίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πρεμιέρα» για το «βραχιολάκι» στο νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι»: Τι έδειξαν τα στοιχεία της πρώτης ημέρας
Το νέο σύστημα με το «βραχιολάκι» εφαρμόζεται μέχρι στιγμής πιλοτικά στα ΤΕΠ δύο μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, και συγκεκριμένα στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι»
Bραχιολάκι για τους ασθενείς στα ΤΕΠ
Η ανώνυμη καταγγελία στο «100» για το μωρό που παράτησαν οι γονείς του στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη - «Ακούγονταν κραυγές, όχι κλάμα»
«Όταν ο συνάδελφος πήρε στην αγκαλιά του τη μικρή, σταμάτησε το κλάμα, την κραυγή. Με έπιασε μία τρομάρα ακούγοντας το βρέφος να σπαράζει», αναφέρει ένας από τους αστυνομικούς που μπήκε στο σπίτι της οικογένειας
Σπίτι
2