Ελλάδα

Οδηγός λεωφορείου ήταν μεθυσμένος ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλάνδρι – Νέα Πεντέλη

Απίστευτο περιστατικό το απόγευμα του Σαββάτου (09/11/2024) όταν ένας οδηγός λεωφορείου εκτελούσε μεθυσμένος το δρομολόγιο Χαλάνδρι – Νέα Πεντέλη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες Ανώνυμος Εταιρεία) η Αστυνομία ενημέρωσε πως ο οδηγός που εκτελούσε το δρομολόγιο του λεωφορείου 451 «ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Ν. ΠΕΝΤΕΛΗ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ» βρισκόταν μεθυσμένος πίσω από το τιμόνι.

Μετά από συνεννόηση της ΟΣΥ με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, κινήθηκε ήδη η πειθαρχική διαδικασία για να επιβληθούν οι αυστηρές κυρώσεις στον οδηγό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το λεωφορείο βρισκόταν στην Λεωφόρο Πεντέλης εκτελώντας το δρομολόγιό του, όταν κάποιοι επιβάτες αντιλήφθηκαν ότι ο οδηγός ήταν μεθυσμένος και το κατήγγειλαν σε περιπολικό που βρισκόταν δίπλα τους. Το πλήρωμα του περιπολικού σταμάτησε το δρομολόγιο του λεωφορείου και προσήγαγε τον οδηγό στο ΑΤ Χαλανδρίου μέχρι να έρθει η τροχαία και να επιληφθεί του περιστατικού.

Η τροχαία προσπάθησε να κάνει αλκοτέστ στον οδηγό, αλλά εκείνος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί η ανώτατη ποινή (αφαίρεση διπλώματος και πιθανό διοικητικό πρόστιμο). Μετά από περίπου είκοσι λεπτά, το λεωφορείο συνέχισε το δρομολόγιο με άλλον οδηγό.

Η ανακοίνωση της Ο.ΣΥ. για το περιστατικό: «Η Ο.ΣΥ. Α.Ε, αργά το απόγευμα ενημερώθηκε από τις αστυνομικές αρχές ότι οδηγός της Εταιρείας που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής 451, προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης.

»Με εντολή της Διοίκησης, μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χ. Σταϊκούρα, κινήθηκε ήδη η πειθαρχική διαδικασία προκειμένου να επιβληθούν οι αυστηρές κυρώσεις που συνεπάγεται τέτοιου είδους βαρύτατη παράβαση του νόμου και παραβίαση των εργασιακών καθηκόντων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση μετά το τέλος της απεργίας πείνας του Πάνου Ρούτσι - «Είναι μέρα νίκης, συνεχίζουμε μέχρι τέλους
«Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με στήριξε, όλους τους φίλους που απέκτησα, μια οικογένεια τεράστια,, σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, συνεχίζουμε μέχρι τέλους» τονίζει ο Πάνος Ρούτσι
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον Πάνο Ρούτσι, μετά το τέλος της απεργίας πείνας
Ενισχύονται οι έλεγχοι και τα μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον Κωστή Χατζηδάκη
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην απόκρυψη κρουσμάτων και στον εντοπισμό περιπτώσεων μη ορθής υγειονομικής ταφής, που συμβάλλει στη διάδοση της ασθένειας
Αιγοπρόβατα
Κηδεύτηκε η 19χρονη Άσπα που σκοτώθηκε σε τροχαίο με τον φίλο της στην Αργυρούπολη - «Έφυγε αφήνοντας πίσω ένα τεράστιο κενό»
Ο νεαρός έκανε σούζα στη λεωφόρο Αργυρουπόλεως όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, που ξέφυγε από την πορεία της και «καρφώθηκε» στο διάζωμα
Η άτυχη κοπέλα που βρήκε τραγικό θάνατο στο τροχαίο στην Αργυρούπολη
1