Ελλάδα

Οι Μπινιάρες, τα δίδυμα εντυπωσιακά εκκλησάκια σκαρφαλωμένα στον γκρεμό δεσπόζουν στην Πάρνηθα

Οι “Μπινιάρες” όπως τις αποκαλούν οι ντόπιοι και που στα αρβανίτικα σημαίνει δίδυμες δεν είναι απλώς ένας προορισμός, είναι η απόλυτη εμπειρία

Ένας πραγματικός θησαυρός, οι Μπινιάρες, τα δίδυμα επιβλητικά εκκλησάκια κρύβονται στην καρδιά της Πάρνηθας.

Μια μαγευτική διαδρομή στα Δερβενοχώρια προς την Πάρνηθα οδηγεί σε δύο δίδυμα εντυπωσιακά εκκλησάκια σκαρφαλωμένα στον γκρεμό και ακριβώς απέναντι στην χαράδρα το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας να ξεπροβάλλει και να καθηλώνει με την μοναδική ομορφιά του.

Ενα τοπίο που συνδυάζει την αγριότητα της φύσης με τη μυσταγωγία της παράδοσης. Οι “Μπινιάρες” όπως τις αποκαλούν οι ντόπιοι και που στα αρβανίτικα σημαίνει δίδυμες δεν είναι απλώς ένας προορισμός. Είναι εμπειρία.

Η γαλήνη, η απομόνωση και η θέα φέρνουν στον νου τα «Καρούλια» του Αγίου Όρους, δημιουργώντας μια αίσθηση πνευματικότητας μοναδική στην Αττικοβοιωτία, 1,5 μόλις ώρα από το κέντρο της Αθήνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το Δημόσιο ρίχνει ευθύνες στον αστυνομικό για την καθυστέρηση διάγνωσης καρκίνου: «Δεν αναζήτησε εγκαίρως τη βιοψία»
Ο αστυνομικός που πλέον έχει μεταστατικό καρκίνο, κατήγγειλε πως πήρε τα αποτελέσματα της βιοψίας 1 χρόνο μετά - Το δημόσιο φέρεται πως τον κατηγόρησε ότι δεν έκανε προληπτικές εξετάσεις για να διαγνωστεί η ασθένεια εγκαίρως
Άνδρας 1
Αποκαλυπτικές συνομιλίες του κυκλώματος που μοίραζε «μαϊμού» επιδόματα αναπηρίας σε υγιείς ανθρώπους στο Αγρίνιο - «Της έδωσες ηρεμιστικό;»
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χορηγούσαν στους πελάτες ηρεμιστικά για να μπουν σε καταστολή και να πείσουν τις επιτροπές πως χρειάζονται το επίδομα αναπηρίας
Κύκλωμα με «μαϊμού» ειδόματα