Ελλάδα

Οι οικονομικοί εισαγγελείς αποφασίζουν για τον Σταύρο Ψυχάρη

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφανθούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς για την ποινική πορεία της δικογραφίας που έχουν σχηματίσει για την υπόθεση των δανειοδοτήσεων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, καθώς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της έρευνας τους.

Η τελική φάση της διερεύνησης της υπόθεσης έκλεισε σήμερα με το υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων, που κατέθεσε δια του συνηγόρου του στους οικονομικούς εισαγγελείς ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη (ΔΟΛ) Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος ελέγχεται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σχετικά με δανειοδοτήσεις του οργανισμού.

Ο κ. Ψυχάρης κλήθηκε να δώσει ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούν οι οικονομικοί εισαγγελείς για καταγγελλόμενες επισφαλείς δανειοδοτήσεις σε συγκροτήματα του Τύπου.

Ο επικεφαλής του ΔΟΛ, που έλαβε τρεις προθεσμίες πριν παραδώσει το υπόμνημα του, ελέγχεται για συνολικά δάνεια του Ομίλου που φθάνουν περίπου τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Οι εισαγγελείς ελέγχουν επίσης ως φυσικούς αυτουργούς στην πράξη της απιστίας περίπου 45 στελέχη των τραπεζών, οι οποίοι ως μέλη επιτροπών ενέκριναν την χορήγηση των επίμαχων δανείων που καταγγέλλεται πως δόθηκαν χωρίς την εξασφάλιση εγγυήσεων για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των πιστωτικών ιδρυμάτων. Ήδη τα ελεγχόμενα τραπεζικά στελέχη έχουν παραδώσει τα υπομνήματα τους, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν και μάρτυρες που προτάθηκαν από την πλευρά των εμπλεκομένων.

Έτσι, το αμέσως επόμενο διάστημα οι εισαγγελείς θα αξιολογήσουν τα στοιχεία του φακέλου που αφορά τον ΔΟΛ, ώστε να αποφανθούν αν στην υπόθεση πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος των εμπλεκομένων, ενώ θα ακολουθήσει έρευνα και άλλων δανειοδοτήσεων σε επιχειρήσεις ΜΜΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι αντιφάσεις της οικιακής βοηθού για τους 3 θανάτους στο Ελληνικό και τα ερωτήματα στο μικροσκόπιο των Αρχών - «Πήρα μια χρυσή αλυσίδα», παραδέχτηκε
Γιατί η 55χρονη πήρε πρωτοβουλία να επωμιστεί τα έξοδα για τις κηδείες, για ανθρώπους μάλιστα που γνώριζε δύο μήνες;
Η οικιακή βοηθός από την Βουλγαρία
1