Site icon NewsIT
22:24 | 23.09.14

Οι Βούλγαροι “ψηφίζουν” Ελλάδα για τις διακοπές τους, αλλά και τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου

Newsit Newsroom

Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει εδραιωθεί ως ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Βούλγαρους τουρίστες τόσο για τις θερινές διακοπές όσο και για τις σύντομες "αποδράσεις" τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Χαρακτηριστικό είναι πως το προηγούμενο τριήμερο (από Σάββατο 20 έως και Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου- ημέρα εθνικής ανεξαρτησίας για τη Βουλγαρία), ταξίδευσαν στην Ελλάδα 68.000 Βούλγαροι, περίπου το 1/3 όσων μετακινήθηκαν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εντός κι εκτός της χώρας.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η οικονομική εφημερίδα “Classa” (Κλάσα), η νέα μεγάλη έξοδος των Βούλγαρων τουριστών την Ελλάδα σημειώθηκε παρά τις εντυπωσιακές εκπτώσεις στα θερινά θέρετρα της ίδιας της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα. Μάλιστα, το κόστος της τριήμερης εκδρομής στα θέρετρα αυτά ήταν συχνά χαμηλότερο κατά 50% σε σύγκριση με αυτό για ένα ταξίδι στην Ελλάδα.

Συνολικά, οι Βούλγαροι τουρίστες “επένδυσαν” 100 εκατομμύρια λέβα (περίπου 50 εκατ. ευρώ) για τα ταξίδια τους, σύμφωνα με την “Classa”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο… πιστοί τουρίστες της Χερσονήσου! Την επισκέπτονται εδώ και 20 χρόνια!

Παγκόσμια πρωτιά για τα ελληνικά νησιά – Ποια θεωρούν κορυφαία οι τουρίστες

Ολλανδοί, Τούρκοι και Ιταλοί έδωσαν “ψήφισαν” φέτος στη Χαλκιδική

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version