Ελλάδα

Οικονόμου: «Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος»

«Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναλύοντας στον ΣΚΑΙ τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, το πακέτο μέτρων ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ και το πιο σημαντικό είναι ότι μειώνονται οι φόροι και αυξάνονται τα εισοδήματα. Παράλληλα δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας στον κόσμο για όλα αυτά που πέρασε.

Αναφορικά με την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος διευκρίνισε ότι η επιδότηση αφορά για όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Για τις ιδιωτικές εταιρείες τόνισε πως θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν γιατί διαφορετικά θα χάσουν πελάτες.

Ακόμη ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως θα υπάρξει και αύξηση κατά 20% του επιδόματος θέρμανσης ενώ τόνισε πως τη Δευτέρα θα δοθούν διευκρινίσεις για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Για την μείωση του ΕΝΦΙΑ, είπε πως και αυτό το μέτρο αφορά όλους τους πολίτες και πως το 2022 θα είναι ακόμα μικρότερος.

Σχετικά με την δημόσια υγεία, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει 4 διαγνωστικές εξετάσεις για πολύ σημαντικές ασθένειες.

Για την πανδημία του κορονοϊού τόνισε πως το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά στις τάξεις».

Τέλος ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν όταν ολοκληρώσουν το έργο που έχουν αναλάβει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η σπαρακτική ανάρτηση της δασκάλας πιάνου του 34χρονου δύτη που πνίγηκε στη Βουλιαγμένη - «Το "σε λίγο" δεν ήρθε ποτέ, καλό ταξίδι Πλάτωνα»
Η Αννίτα Τίκη ήταν δασκάλα πιάνου του 34χρονου, ενός «υπέροχου ανθρώπου, με σπάνιο ήθος, ευγένεια, ευαισθησία και ένα ζεστό χαμόγελο που δεν θα ξεχάσω ποτέ»
Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύτη στη θαλάσσια περιοχή στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης, Κυριακή 22 Μαρτίου 2026. Στο σημείο βρίσκονται ένα πλοίο του λιμενικού, κλιμάκιο της μονάδας υποβρύχιων αποστολών και ένα ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο
Ακρίβεια και καθημερινότητα: Τα μικρά έξοδα που «τρώνε» τον μισθό χωρίς να το καταλαβαίνεις
Από τον καθημερινό καφέ μέχρι τις ξεχασμένες συνδρομές - Πώς οι μικρές, επαναλαμβανόμενες δαπάνες εξαφανίζουν τον μισθό και απλά βήματα για να ανασάνει ο προϋπολογισμός σου
Πηγή φωτό: iStock
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο ένα χιλιόμετρο βορειοανατολικά της Σκάλας στην Κεφαλονιά και εστιακό βάθος 16,7 χιλιόμετρα
Σεισμός στην Κεφαλονιά
Πώς έγινε το διπλό τροχαίο στην Εγνατία που κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την τραγωδία
Θρήνος για τον 54χρονο υπάλληλο και την 73χρονη συνοδηγό που σκοτώθηκαν στο διπλό τροχαίο - Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί
Εγνατία Οδός: Πώς έγινε το διπλό τροχαίο που κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
10