Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2010 στους αγρότες

Ήδη από το Σάββατο το πρωί έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών το 1,1 δισ. ευρώ των άμεσων ενισχύσεων.

Παράλληλα μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνεται η καταβολή των 45 εκατ. ευρώ που υπολείπεται για την εξισωτική αποζημίωση του 2009. Επίσης εκκρεμούσες ενστάσεις που είχαν χρονίσει για μεγάλο διάστημα και αφορούν τα έτη 2006-2008 ύψους 10εκατ. ευρώ καταβάλλονται τώρα.

Εξ άλλου, από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε η καταβολή κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) ύψους 20 εκατ. ευρώ για ζημιές από τις πυρκαγιές και άλλα ζημιογόνα αίτια σε 31 Νομούς της χώρας. Αύριο, 21 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν αποζημιώσεις ύψους 820.000 ευρώ σε κτηνοτρόφους όλης της χώρας για ζημιές που υπέστη το ζωικό τους κεφάλαιο το 2010.

Στις 23 και 24 Δεκεμβρίου θα δοθούν ακόμη 22 εκατ. ευρώ σε γεωργούς για ζημιές που υπέστησαν στη φυτική τους παραγωγή φέτος. Αναλυτικά στοιχεία αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ, www.elga.gr.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5