Ελλάδα

Ορεινή Κορινθία: «Βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο πως δεν υπάρχει αιμομιξία», δηλώνει ο θείος του 45χρονου

Κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση αιμομιξίας δηλώνει ο θείος του 45χρονου «παλαιοχριστιανού» που βρέθηκε σε λαγούμια με την οικογένειά του στην Ορεινή Κορινθία.

Η υπόθεση των «παλαιοχριστιανών» στην Ορεινή Κορινθία εξελίσσεται σε θρίλερ, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά στην προσαγωγή του 45χρονου πατέρα της κοινότητας, ενώ τα παιδιά, μαζί με τη 38χρονη μητέρα τους, παραμένουν εξαφανισμένα.

Στην εκπομπή Live News μίλησε ο Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, θείος του 45χρονου τονίζοντας χαρακτηριστικά.

«Τέσσερα χρόνια η Πολιτεία δεν ενδιαφέρθηκε να δει τι συμβαίνει και τις συνθήκες που μένει αυτή η οικογένεια. Ευτυχώς που έγινε αυτό το επεισόδιο για να ψάξουμε τώρα τα πώς και τα γιατί. Εμάς μας ενδιαφέρουν τα παιδιά, και έχουμε εκπλαγεί και εμείς από τις συνθήκες που μένουν τα παιδιά. Ο Μανώλης μεγάλωσε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η μητέρα του ήταν άρρωστη και ο πατέρας του εξαφανισμένος. Τους βοηθήσαμε εμείς. Κάναμε προσπάθειες να πάνε σχολείο τα παιδιά και τους παραχωρήσαμε και ένα σπίτι στην Ικαρία», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ο Μανώλης είχε επαφή για την κτηνοτροφία, ήθελε να έχει ζώα. Επίσης, μετά τον προσηλυτισμό που του έγινε από έναν Παλαιοχριστιανό, υπήρχε μία αντιπαράθεση με τις συνθήκες που ζουν οι υπόλοιποι. Βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο πως για θέματα αιμομιξίας, δεν υπάρχει περίπτωση. Αν συμβεί κάτι τέτοιο εγώ θα πάω να αυτοκτονήσω. Δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι τέτοιο».

Η Καλλιόπη Γεωργιάδη είπε με τη σειρά της πως είχε βαφτίσει την μικρή κόρη του 45χρονου τον Αύγουστο του 2019.

«Ο Μανώλης από παιδάκι είχε μία δυσκολία στο να καταλάβει τις κανονικές νόρμες. Ήταν ηθικός όμως. Και ήθελε να φτιάξει μία οικογένεια Παλαιοχριστιανών. Αυτά όμως, μπορεί να τα εφαρμόσεις στη ζωή όταν έχει μία ψυχική ωριμότητα και μια ικανότητα προσαρμογής που το παιδί δεν την είχε. Όταν μου ζητήθηκε να βαφτίσω την Ξένια, εγώ γνώρισα την Σεβαστή και ήταν στην τελευταία τάξη στο Λύκειο. Ζούσαν στον  Ωρωπό και η  βάφτιση έγινε κοντά σε παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι. Όταν συνέβησαν αυτά εγώ ήξερα πως ο άνθρωπος δούλευε και ήθελε να αλλάξει δουλειά για να πάει κοντά στην κόρη του. Μετά μου είπε πως θα πάνε να ζήσουν στο βουνό αλλά δεν φαντάστηκα τέτοιες συνθήκες. Εγώ τους έστελνα δώρα. Τους είχα πει πως θα πάω το Πάσχα να τους δω αλλά δεν φαντάστηκα αυτές τις συνθήκες».

Στο μεταξύ στην εκπομπή Live News μίλησαν οι  γονείς της δεύτερής γυναίκας του 45χρονου. Ο πατέρας της 39χρονης Σεβαστής είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω κόρη, την ”ξέγραψα”. Τελείωσε. Λένε ότι τα έχει φέρει στη γιαγιά της (τα παιδιά). Δεν τα έχει φέρει (τα παιδιά). Είναι η ασφάλεια εδώ και ελέγχει».

Ενώ, η μητέρα της είπε: «Έχει αναστατωθεί η ζωή μας. Δεν έχω καμία σχέση με την κόρη μου. Έχει φύγει από εδώ, από το σπίτι της, από την αγκαλιά των γονιών της από τα 13 (χρόνια της)».

Και ο θείος της σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δέκα χρόνια, πόσα έχει φύγει από εδώ, δεν ξέραμε τίποτα. Λυπάμαι, στεναχωριέμαι για όλη την κατάσταση. Από το δεύτερο παιδί που είχε, είχε εξαφανιστεί. Δεν έχουμε νέα, δεν έχουμε τίποτα. Της πήρε τα μυαλά ο άλλος, μέχρι που κάναμε το πρώτο μωρό και το δεύτερο ήταν εδώ, μετά φύγανε. Έμεναν εδώ, μετά εξαφανίστηκαν, νύχτα, χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι. Παλαιοημερολογίτη τον γνωρίσαμε εμείς (τον 45χρονο)».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους ταξιδιώτες των Χριστουγέννων - Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Η ουρά Αθηνών - Λαμίας
Με μπόρες και ισχυρές καταιγίδες τα κάλαντα των Χριστουγέννων, σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Εξασθένηση των ισχυρών φαινομένων προβλέπεται, στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης 24-12-2025 προς Πέμπτη 25-12-2025 και στις υπόλοιπες περιοχές το απόγευμα της ημέρας των Χριστουγέννων
Καρυοθραύστης και άνθρωποι με ομπρέλες
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 9
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
41