Ελλάδα

Ως παραβίαση του ΚΟΚ θα αντιμετωπίζεται η άρνηση καταβολής διοδίων

 Ως παράβαση του ΚΟΚ θα αντιμετωπίζεται η άρνηση καταβολής διοδίων, δήλωσε απόψε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, διευκρινίζοντας ότι η ρύθμιση μελετάται και θα κατατεθεί στη Βουλή.

Ο κ. Ρέππας χρησιμοποίησε αυστηρή γλώσσα για αυτούς που δεν πληρώνουν διόδια λέγοντας ότι στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης πολιτείας κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να αναπτύσσει τις απόψεις του και να προβαίνει ακόμη και σε πράξεις ακτιβισμού. Έχει όμως και υποχρέωση να πληρώνει για κάθε υπηρεσία που του παρέχεται γιατί διαφορετικά το κόστος θα το επωμισθούν κάποιοι άλλοι.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τις κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες δήλωσε ότι γίνονται με στόχο τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και του συμφέροντος των πολιτών, αλλά η ουσία των συμβάσεων αυτών δεν μπορεί να αλλάξει γιατί υπάρχουν δεσμεύσεις και υποχρεώσεις και των δύο πλευρών.

Όπως είπε ο υπουργός θα πρέπει να υπάρξει “μια εκλογίκευση” στην κλιμάκωση των διοδίων ιδιαίτερα στα υπό κατασκευή τμήματα. Επίσης να καθιερωθεί εκπτωτική πολιτική για όσους κάνουν συχνές διελεύσεις, να υπάρξει διευκόλυνση των τοπικών κοινωνιών και να προχωρήσει η εφαρμογή της αναλογικής χρέωσης με ηλεκτρονικά διόδια.
 
Ο κ Ρέππας επεσήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι πολύπλοκες γιατί σημαντικό ρόλο έχουν και οι 43 τράπεζες που συμμετέχουν στα κοινοπρακτικά σχήματα και οι οποίες, όπως είπε, πρέπει να παραμείνουν στα έργα. “Θέλουμε να παραμείνουν οι τράπεζες χρηματοδοτώντας τα έργα. Τα επιτόκια 2,5 και 3% που έχουν συμφωνήσει είναι πολύ καλά. Είναι δύσκολο τώρα πια να βρεθούν τέτοια επιτόκια”, ανέφερε.

Ο υπουργός διευκρίνισε επίσης ότι δεν μπορεί να αλλάξουν οι ουσιαστικοί όροι των συμβάσεων γιατί υπάρχει κίνδυνος προσβολής από τρίτους που έχουν αποκλεισθεί από τα έργα. Όλα αυτά, είπε, τα συζητάμε με προσοχή και θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες εξασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
SEAJETS: Δίπλα στους κατοίκους των νησιών – Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Αλόννησο
Με κοινό όραμα τη θωράκιση της υγείας στο νησί, με πνεύμα συνεργασίας και δράσης, η SEAJETS, ο Μάριος Ηλιόπουλος και ο Δήμος Αλοννήσου ένωσαν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση μιας σημαντικής υγειονομικής δράσης
Στιγμιότυπο από οφθαλμολογική εξέταση κατά τη διάρκεια της δράσης
Εθνικός Χάρτης Δεδομένων ESG: Μια καινοτόμα πρωτοβουλία για την βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων
Συγκεντρώνει, αναλύει και οπτικοποιεί έως σήμερα δεδομένα από 14.293 επιχειρήσεις από τις 13 περιφέρειες της χώρας καλύπτοντας 11 κλάδους οικονομικής δραστηριότητας
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Δύο τροχαία με λεωφορεία και τραμ σε διάστημα 2 μηνών: Αίτια και ομοιότητες των συγκρούσεων σε Βούλα και Πειραιά με 77 τραυματίες
Οι δύο περιπτώσεις οδηγών ΜΜΜ που ένιωσαν αδιαθεσία μέσα σε διάστημα 2 μηνών, και προκάλεσαν τροχαία ατυχήματα και τραυματισμένους επιβάτες - Τι συνέβη στη σύγκρουση των 2 λεωφορείων και του λεωφορείου με τραμ
Σύγκρουση αστικού λεωφορείου του ΟΑΣΑ με συρμό του τράμ στον Πειραιά
3