Ελλάδα

“Πανηγυρίζουν” οι αντιεξουσιαστές – Αυτά είναι τα ακυρωτικά που βγάλαμε από τα λεωφορεία

Με μία ανάρτηση τους στο Indymedia οι αντιεξουσιαστές μιλούν για την έφοδο τους σε λεωφορεία την περασμένη Τετάρτη. Μάλιστα, παρουσιάζουν και φωτογραφία ντοκουμέντο από τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που αφαίρεσαν από τα λεωφορεία.

Όπως οι ίδιοι γράφουν: “την Τετάρτη 01/02, ήταν η πρώτη μέρα (σταδιακής) εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό και τραμ. Έτσι κι εμείς από τη μεριά μας συμμετείχαμε στα εγκαίνια του ΟΑΣΑ με τον δικό μας τρόπο.

Πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στις αφετηρίες των λεωφορείων 608 και 220,221,235 με πανό που έγραφε «Ούτε μπάρες, ούτε εισιτήρια, ούτε ελεγκτές, ελεύθερες μετακινήσεις για όλους/όλες». Μοιράζοντας κείμενα ενάντια στα νέα μέτρα επιτήρησης και ελέγχου στα ΜΜΜ και συνομιλώντας με επιβάτες και περίοικους.

Στα πλαίσια της δημόσιας παρέμβασης αφαιρέσαμε όσα παλιά και νέα ακυρωτικά μηχανήματα βρέθηκαν στο δρόμο μας θέλοντας απ’τη μια να δώσουμε ένα παράδειγμα του προτάγματός μας για σαμποτάζ και από την άλλη να κάνουμε πράξη τις ελεύθερες μετακινήσεις για όλους/ες.

Για να αφαιρέσουμε τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα χρειαστήκαμε άλεν ν.4 και ΤΤ25. Για τα παλιά αρκεί άλεν ν.5. Και ένα μονωμένο κόφτη για να κόψουμε τα καλώδια. 

Τα νέα μέτρα (μπάρες, ηλ. εισιτήριο κτλ) εντείνουν τον έλεγχο και την επιτήρηση στις ζωές μας, στην καθημερινή μας μετακίνηση από και για τη δουλειά, για την αναζήτηση δουλειάς, τη σχολή, τις καθημερινές μας ανάγκες. Το κόστος των μετακινήσεων πρέπει να βαραίνει αυτούς τους οποίους εξυπηρετούν. Οι μετακινήσεις υπάρχουν για τις ανάγκες του κεφαλαίου, του κράτους και της αγοράς. Και αυτό το κόστος προσπαθούν να το μεταφορτώσουν σε εμάς. Εμείς αρνούμαστε αυτό το κόστος, προτάσσουμε τις ελεύθερες μετακινήσεις, αρνήσεις πληρωμών και σαμποτάζ στα νέα συστήματα στα ΜΜΜ”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καθαρά Δευτέρα: Γλέντια και χαρταετοί στον λόφο του Φιλοπάππου οι Αθηναίοι και στο Σέιχ Σου οι Θεσσαλονικείς
Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ενώ από το πρωί έκαναν την εμφάνιση τους οι παραδοσιακοί χαρταετοί
Κούλουμα στον λόφο του Φιλοπάππου
Οι πλημμύρες «πνίγουν» τον Έβρο: «Εάν σπάσουν κι άλλα αναχώματα θα κινδυνεύσουν οικισμοί»
Οι έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή το τελευταίο διάστημα αλλά και τα χιόνια στη Βουλγαρία ανέβασαν τη στάθμη του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων Ερυθροποτάμου και Άρδα, ξεπερνώντας το επίπεδο ασφαλείας
Πλημμύρες στον Έβρο
Καθαρά Δευτέρα: 20 χρόνια έκλεισε ο «άνθρωπος των χαρταετών» - «Δίνουμε χαρά στα παιδάκια»
Η απίστευτη ιστορία του Θεόδωρου Κωνσταντίνου - «Εύχομαι καλή Σαρακοστή σε όλο τον κόσμο, να έρθει από εδώ στο Παγκράτι να πάρει πολύ καλές τιμές και χαρταετούς για να περάσει καλά»
Χαρταετός την Καθαρά Δευτέρα