Ελλάδα

Πανσέληνος Αυγούστου: «Μάγεψε» το ολόγιομο φεγγάρι – Εντυπωσιακές εικόνες

Η πανσέληνος του Αυγούστου ήταν μαγική για άλλη μια φορά… Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν το πανέμορφο φεγγάρι που φώτισε με κάθε μεγαλοπρέπεια τον ουρανό το βράδυ της Κυριακής (22.08.2021).

Σημειώνεται ότι η πανσέληνος του Αυγούστου ονομάζεται και «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου», έχοντας λάβει το συγκεκριμένο όνομα από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής, μιας και τη συγκεκριμένη ημέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι, που είναι γνωστό και ως μουρούνα. Για τη συμπλήρωση όλων των φάσεων της Σελήνης, χρειάζονται 29 ημέρες 12 ώρες, 44 λεπτά και 2,86 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος αυτός ονομάζεται συνοδικός μήνας και είναι η χρονική περίοδος μεταξύ δύο διαδοχικών πανσελήνων ή δύο διαδοχικών φάσεων Νέας Σελήνης, από την οποία γεννήθηκε ο ημερολογιακός μήνας.

Μοναδική, επιβλητική, εντυπωσιακή από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα ήταν και φέτος η πανσέληνος του Αυγούστου… Όταν το ολόγιομο φεγγάρι ξεπρόβαλε πρόσφερε μοναδικές εικόνες με τη λάμψη του!

Την τιμητική τους είχαν οι αρχαιολογικοί χώροι που άνοιξαν ειδικά για την περίσταση και υποδέχτηκαν το κοινό που έσπευσε να απολαύσει την πανσέληνο! Συνολικά 120 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα παρέμειναν ανοιχτοί, ενώ γίνονται και πολλές εκδηλώσεις.  

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες;

full moon naos poseidona reuters full moon reuters full moon thessaloniki full moon thessaloniki full moon thessaloniki full moon trikala full moon trikala full moon trikala full moon trikala full moon trikala

Πηγή φωτογραφιών: Intime και Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η συγκινητική ανάρτηση της δασκάλας πιάνου του 34χρονου δύτη που πνίγηκε στη Βουλιαγμένη - «Το "σε λίγο" δεν ήρθε ποτέ, καλό ταξίδι Πλάτωνα»
Η Αννίτα Τίκη ήταν δασκάλα πιάνου του 34χρονου, ενός «υπέροχου ανθρώπου, με σπάνιο ήθος, ευγένεια, ευαισθησία και ένα ζεστό χαμόγελο που δεν θα ξεχάσω ποτέ»
Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύτη στη θαλάσσια περιοχή στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης, Κυριακή 22 Μαρτίου 2026. Στο σημείο βρίσκονται ένα πλοίο του λιμενικού, κλιμάκιο της μονάδας υποβρύχιων αποστολών και ένα ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο
Ακρίβεια και καθημερινότητα: Τα μικρά έξοδα που «τρώνε» τον μισθό χωρίς να το καταλαβαίνεις
Από τον καθημερινό καφέ μέχρι τις ξεχασμένες συνδρομές - Πώς οι μικρές, επαναλαμβανόμενες δαπάνες εξαφανίζουν τον μισθό και απλά βήματα για να ανασάνει ο προϋπολογισμός σου
Πηγή φωτό: iStock
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο ένα χιλιόμετρο βορειοανατολικά της Σκάλας στην Κεφαλονιά και εστιακό βάθος 16,7 χιλιόμετρα
Σεισμός στην Κεφαλονιά