Ελλάδα

Παραδόθηκε στην Πολεμική αεροπορία το 42ο F-16 Viper: Συμπληρώθηκε το 50% του προγράμματος αναβάθμισης του στόλου

«Ενδυναμώνεται ο ρόλο της Ελλάδας στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής» - Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών F-16 αφορά συνολικά 84 αεροσκάφη

Στην Πολεμική Αεροπορία παραδόθηκε το 42ο F-16 Viper, σε συνεργασία της Lockheed Martin με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Με την παράδοση του 42ου εκσυγχρονισμένου F-16 Viper, συμπληρώθηκε και το 40% του προγράμματος αναβάθμισης του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας που αποτελεί κομβικό ορόσημο για την εξέλιξη του έργου.

Σημειώνεται ότι οι παραδόσεις έχουν επιταχυνθεί τα τελευταία δύο χρόνια, χάρη στη στενή συνεργασία της ΕΑΒ, της Πολεμικής Αεροπορίας, της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της Lockheed Martin.

«Η παράδοση του 42ου F-16 Viper επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Ελλάδας στις συμμαχικές επιχειρήσεις και τη δέσμευσή μας να στηρίζουμε την Πολεμική Αεροπορία με αξιόμαχες δυνατότητες», δήλωσε ο Mike Shoemaker, αντιπρόεδρος του Integrated Fighter Group στη Lockheed Martin.

«Το F-16 Viper ενισχύει τη διαλειτουργικότητα στο ΝΑΤΟ, βελτιώνει την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και ενδυναμώνει τον ρόλο της Ελλάδας στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής», πρόσθεσε.

«Με την παράδοση του 42ου F-16 Viper το πρόγραμμα διανύει το μέσον της διαδρομής», ανέφερε ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ.

«Η εγχώρια προστιθέμενη αξία μένει στην Ελλάδα και μετατρέπεται σε ασφάλεια για το Αιγαίο, σε συνεργασία με την ΠΑ, την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τη Lockheed Martin. Συνεχίζουμε με την ίδια δυναμική», συμπλήρωσε.

Το πρόγραμμα Viper εξοπλίζει τα ελληνικά F-16 με ραντάρ APG-83 AESA, προηγμένα συστήματα αποστολής, αναβαθμισμένες δυνατότητες ασφαλείας και εκσυγχρονισμένο πιλοτήριο. Οι εργασίες πραγματοποιούνται στην Ελλάδα με την υποστήριξη εξειδικευμένων ομάδων της Lockheed Martin.

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών F-16, βάσει της σύμβασης, αφορά συνολικά 84 αεροσκάφη, ενώ σημειώνεται ότι 2 εξ αυτών δεν είναι πλέον διαθέσιμα.

Η Lockheed Martin ήδη έχει προσφέρει στην ελληνική οικονομία οφέλη άνω του 1 δισ. δολαρίων μέσα από πολυετείς βιομηχανικές συνεργασίες, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φυλακές Δομοκού: Το «τυφλό σημείο» της δολοφονίας του ισοβίτη, τα κενά και οι αντιφάσεις πίσω από τις καταθέσεις του ισοβίτη και του αρχιφύλακα
Το γεγονός ότι το θύμα κλήθηκε σε συγκεκριμένο γραφείο που δεν υπήρχαν κάμερες δημιουργεί ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες οδηγήθηκε εκεί
Φυλακές Δομοκού
Πέντε οι νεκροί σε ναυάγιο μεταναστών νότια των Καλών Λιμένων στην Κρήτη - Πληροφορίες για πάνω από 20 αγνοούμενους
Μέχρι τώρα έχουν περισυλλεγεί σώοι 20 αλλοδαποί από πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Παναμά, το οποίο τους εντόπισε στη θάλασσα και προχώρησε άμεσα στη διάσωσή τους
Μετανάστες
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
15
Η απαγωγή Κράιπε και η ενέδρα θανάτου στον Κρεχ: Οι σπουδαίες επιχειρήσεις των Ελλήνων ανταρτών που «πλήγωσαν» τους Ναζί
Ο ρόλος των συμμαχικών μυστικών υπηρεσιών, οι ψυχολογικές επιχειρήσεις κατά της Βέρμαχτ και η διππλή ταπείνωση των Γερμανών Ναζί σε περίπου 24 ώρες
Δημοπρασία στο eBay με σπάνιες φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή 37
Βροχερό διήμερο με έντονα κατά τόπους φαινόμενα - Μήνυμα του 112 στη Λήμνο - Με ήλιο το πέταγμα του χαρταετού
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν τις επόμενες ώρες στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη - Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ
Βροχή