Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας καταναλωτή

Την παραίτηση του υπέβαλε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δ. Σπυράκος δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται "ως πολίτης και επιστήμονας με την ίδια αφοσίωση για την προαγωγή της προστασίας των καταναλωτών".

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπυράκος δήλωσε: “Σήμερα υπέβαλα στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν το έργο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Ασφαλώς θα συνεχίσω να εργάζομαι ως πολίτης και επιστήμονας με την ίδια αφοσίωση για την προαγωγή της προστασίας των καταναλωτών”.

Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι καθοριστικής σημασίας για την απόφαση αυτή ήταν το γεγονός ότι δεν κατατέθηκε εκ νέου στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που βρίσκεται στη Βουλή η ρύθμιση που αποσύρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αφορά στη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά και στην αναμόρφωση των διατάξεων του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ως εκ τούτου αποδυναμώνεται περαιτέρω ο διαπραγμευτικός ρόλος της Γενικής Γραμματείας, με τους άλλους φορείς της αγοράς, ως εκφραστής των θεμάτων που αφορούν στην προστασία του καταναλωτή.

Διαβάστε
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές, ενόψει του Πάσχα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Θέλαμε να ληστέψουμε τον θείο μου, ο ξάδερφός μου τον σκότωσε» λέει ο 41χρονος για τη δολοφονία του Γιώργου Καρυώτη στη Ρόδο
«Εγώ δεν ήθελα να τον σκοτώσουμε, είχα "πιει" κόκα και δεν καταλάβαινα τίποτα» είπε ο ανιψιός του 75χρονου Γιώργου Καρυώτη που δολοφονήθηκε το 2022 στη Ρόδο
Ο 75χρονος Γιώργος Καριώτης που δολοφονήθηκε στη Ρόδο