Ελλάδα

Πάρνηθα: Από το πρώην σοβιετικό μπλοκ με σπίτι στο Μενίδι οι δράστες της επίθεσης – Το σενάριο της χασισοφυτείας

Πολύ κοντά στη λύση του μυστηρίου της επίθεσης των 7 ατόμων της εθελοντικής ομάδας που δέχθηκαν άγρια επίθεση από αγνώστους το βράδυ του Σαββάτου στο δάσος της Πάρνηθας, βρίσκονται οι αρχές.

Πλέον όλα δείχνουν πως το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να έπεσαν πάνω σε κακοποιούς που «επόπτευαν» χασισοφυτεία μέσα στο δάσος στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας.

Μάλιστα φέρεται να καταλήγουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν καταγωγή από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και να διαμένουν σε οίκημα στην περιοχή του Μενιδίου. Οι αναλυτές της ασφάλειας καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι 4 νεαροί βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο και έγιναν αντιληπτοί από ομάδα φύλαξης χασισοφυτείας στην ευρύτερη περιοχή.

Γι’ αυτό, λένε οι πληροφορίες, αρχικά οι δράστες απλώς τους ζήτησαν να φύγουν, όμως δέκα λεπτά αργότερα επέστρεψαν και τους επιτέθηκαν. Οι πληροφορίες λένε πως η αστυνομία είναι πολύ κοντά στην ταυτοποίηση των 7 δραστών και ψάχνουν μέσα από βίντεο και μαρτυρίες να εντοπίσουν τα δυο αυτοκίνητα, που χρησιμοποίησαν, και στη συνέχεια να οδηγηθούν στους δράστες.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα έγιναν αργά τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου. Η δράση της εθελοντικής οργάνωσης είχε ξεκινήσει από την Παρασκευή και θα συνεχιζόταν την επόμενη ημέρα, έτσι τα μέλη της αποφάσισαν να κατασκηνώσουν και να διανυκτερεύσουν στην Πάρνηθα και συγκεκριμένα στη θέση Κρύα Πηγή Φυλής.

Δύο νεαροί άντρες από την ομάδα, ένας 33χρονος και ένας 32χρονος αποφάσισαν να κοιμηθούν μέσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο και οι υπόλοιποι στο δάσος. Μισή ώρα μετά τη μία τα ξημερώματα, δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν συνολικά επτά άγνωστοι άτομα, έφτασαν στο σημείο, βγήκαν έξω και ζήτησαν τον λόγο από τους δύο νεαρούς, ρωτώντας τους γιατί βρίσκονταν εκεί.

Οι δύο άντρες τους είπαν πως ήταν μέλη εθελοντικής ομάδας και οι νεαροί μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και αποχώρησαν, όμως δέκα λεπτά μετά επέστρεψαν και τους επιτέθηκαν, χτυπώντας τους ανηλεώς.

Ο 33χρονος κατάφερε να ξεφύγει και έτρεξε προς το δάσος καλώντας σε βοήθεια και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τους και όταν επέστρεψαν πίσω στο οίκημα, με τους δράστες να έχουν διαφύγει πλέον, βρήκαν τον 32χρονο φίλο τους, άσχημα χτυπημένο και μαχαιρωμένο στην πλάτη.

Ο επικεφαλής του «Save your hood» και αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, Βασίλης Σφακιανόπουλος είπε, μιλώντας στο Mega, πως «αυτό που συνέβη είναι ανεπανάληπτο. Βρεθήκαμε εκεί με σκοπό να καθαρίσουμε ένα μεγάλο κομμάτι, από Δερβενοχώρια μέχρι Ανάβυσσο. Μία τριήμερη αποστολή με σκοπό να αναδείξουμε τη σχέση των απορριμμάτων με τις πυρκαγιές.

Στο πλαίσιο αυτό, 4 φίλοι ξεμείναμε στο βουνό καθώς πέρασε η ώρα από τα πολλά σκουπίδια που μαζεύαμε και επιλέξαμε να διανυκτερεύσουμε στην Κρύα Πηγή Φυλής. Πού να το περιμέναμε ότι κάποιες ώρες μετά θα βρισκόμασταν στο νοσοκομείο;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γυναίκα καταγγέλλει γιατρό για λάθη κατά τη διάρκεια επέμβασης: «Το 2022 έπαθα περιτονίτιδα, θα πέθαινα»
Η 45χρονη με την γιατρό βρίσκονται στα δικαστήρια - Η ασθενής καταγγέλλει ότι πλέον ζει ρομποτικά, χωρίς στομάχι και πώς «η γιατρός πρέπει να περίμενε να τελειώσω κιόλας»
Young female surgeon performing surgery on dog.
11χρονη δέχτηκε bullying από 9 συμμαθητές της – «Την βάλανε να γονατίσει και της τραβούσαν τα μαλλιά» καταγγέλλει η μητέρα της
«Της μιλήσανε πολύ άσχημα, την προσβάλανε, την βρίσανε, την χτύπησαν τραβώντας της τα μαλλιά, την βάλανε να γονατίσει και να ζητήσει συγνώμη για κάτι που δεν έχει κάνει», καταγγέλλει η μητέρα της 11χρονης
11χρονη δέχτηκε bullying από 9 συμμαθητές της – «Την βάλανε να γονατίσει και της τραβούσαν τα μαλλιά» καταγγέλλει η μητέρα της
Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό τροχαίο με τον αστυνομικό που παραβιάζει κόκκινο και συγκρούεται με μηχανή
Ο αστυνομικός συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου για τα αδικήματα της «επικίνδυνης οδήγησης» και για «ανθρωποκτονία από αμέλεια», ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί ΕΔΕ
Τροχαίο δυστύχημα
10
Ξεσπά ο αδερφός ενός εκ των κατηγορουμένων για τον βιασμό 17χρονης στα Χανιά - «Είναι ψέματα, ήταν με τη θέλησή της»
«Το ξενοδοχείο κλείστηκε στο όνομα της κοπέλας που βιάσανε, υποτίθεται, μάλλον ήθελε να βγάλει χρήματα και έχει και ψυχολογικά προβλήματα» λέει ο αδερφός ενός εκ των κατηγορουμένων για την 17χρονη
woman raised her hand for dissuade, campaign stop violence against women. Asian woman raised her hand for dissuade with copy space, black and white color