Ελλάδα

Πάσχα 2022 – Ωράριο καταστημάτων: Τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 το εορταστικό ωράριο καταστημάτων για το Πάσχα 2022, ενώ τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά και την Κυριακή των Βαΐων (17.04.2022). Τα μεγάλα καταστήματα, τα πολυκαταστήματα και οι αλυσίδες καταστημάτων θα λειτουργούν, όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΛΠΕ, 9.00 με 21.00 από την Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη. 

Το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων για το Πάσχα, σύμφωνα με το ωράριο που έχουν προτείνει οι εμπορικοί σύλλογοι, θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ πολυκαταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων, σύμφωνα με το ωράριο που προτείνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) θα είναι ανοικτά έως τις 8 το βράδυ.

Για την Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με το ωράριο που έχει προτείνει στα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών το ωράριο θα είναι 9 το πρωί με 9 το βράδυ, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή τα μαγαζιά προτείνεται να λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Το ίδιο ωράριο προτείνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με μια μικρή διαφορά σε ό,τι αφορά στο ωράριο του Μεγάλου Σαββάτου που προτείνεται να είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Για τα μεγάλα καταστήματα, τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ανακοίνωσε ότι το ωράριο λειτουργίας από Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Πέμπτη θα είναι 9 το πρωί με 9 το βράδυ, για τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα 25 Απριλίου τα καταστήματα δεν λειτουργούν.Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των κρεοπωλείων Αθήνας και Αττικής για τις εορτές του Πάσχα έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες».

Τα κρεοπωλεία θα παραμείνουν ανοικτά τις εξής ώρες:

Κυριακή 17/4/2022: ΚΛΕΙΣΤΑ

Μ. Δευτέρα 18/4/2022: 8:00 – 18:00

Μ. Τρίτη 19/4/2022: 8:00 – 20:30

Μ. Τετάρτη 20/4/2022: 8:00 – 20:30

Μ. Πέμπτη 21/4/2022: 8:00 – 20:30

Μ. Παρασκευή 22/4/2022: 13:00 – 18:00

Μ. Σάββατο 23/4/2022: 8:00 – 17:00

Κυριακή του Πάσχα 24/4/2022: ΚΛΕΙΣΤΑ

Δευτέρα του Πάσχα 25/4/2022: ΚΛΕΙΣΤΑ

Τρίτη του Πάσχα 26/4/2022: ΚΛΕΙΣΤΑ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τελευταία «ευκαιρία» για τους αιώνιους φοιτητές: Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας
Η νέα ρύθμιση «διασφαλίζει ότι όσοι έχουν προχωρήσει σημαντικά τις σπουδές τους, έχουν ευκαιρία να τις ολοκληρώσουν» και τη χαρακτήρισε «ρεαλιστική, ενισχυτική και παιδαγωγικά συνεπή»
Έδρανα πανεπιστημίου
Η ξηρασία ως βασικότερος λόγος της λειψυδρίας – Ο ρόλος των βροχοπτώσεων και της μείωσης των χιονοπτώσεων
Ο Παναγιώτης Σαμπατακάκης, διδάκτορας Υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Μπολόνιας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Υδρογεωλόγων και διευθυντής Υδατικών Πόρων του Ι.Γ.Μ.Ε., εξηγεί το μηχανισμό της ξηρασίας
Στερεύει ο ποταμός Πηνείος στην Ηλεία 1
Αναπάντητα ερωτήματα για το νεκρό 3χρονο κορίτσι του Παλαιού Φαλήρου - Προμελέτη και συγκάλυψη «δείχνουν» τα ευρήματα
Η μητέρα οδηγείται σήμερα στον ανακριτή όπου καλείται να απαντήσει σε πλήθος ερωτημάτων - Η ίδια πέφτει σε αντιφάσεις και αλλάζει συνεχώς την ομολογία της
Το δώμα που έμενε η οικογένεια στα Πατήσια 1