Ελλάδα

Πειραιάς: Απεργία στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά μετά τον τραυματισμό λιμενεργάτη

Tη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με απεργία στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, αποφάσισε το συνδικάτο της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).

Μετά το νέο εργατικό ατύχημα και τον τραυματισμό ενός 38χρονου συναδέλφου τους που έπεσε από ύψος κατά τη διάρκεια εργασιών σε φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην προβλήτα ΙΙΙ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, οι λιμενεργάτες θέτουν θέματα ασφάλειας και υγιεινής και ζητούν μέτρα.

Παράλληλα ζητούν να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να συμπεριλαμβάνει τις προσαυξήσεις των νυχτερινών, αργιών και Σαββατοκύριακων και όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν πλήρους απασχόλησης.

«Μετά από απόφαση της μαζικής γενικής συνέλευσης των εργαζομένων που έγινε στο ΣΕΜΠΟ η απεργία συνεχίζεται! Όλοι στην περιφρούρηση. Ο τηλεφωνικός χαιρετισμός του συναδέλφου μας Τάκη, μας γεμίζει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Να υπογραφεί εδώ και τώρα ΣΣΕ που να κατοχυρώνει όλους τους εργαζόμενους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΝΕΔΕΠ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε μεταμοσχευτικά κέντρα της Ιταλίας μεταφέρθηκε αεροπορικώς το ζευγάρι από την Πέλλα που έφαγε δηλητηριώδη μανιτάρια
«Με τις συντονισμένες ενέργειες μας, οι συμπολίτες μας έγιναν αποδεκτοί στα Μεταμοσχευτικά Κέντρα της Ρώμης και της Πίζας» έγραψε σε ανάρτησή του ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Η γυναίκα που δηλητηριάστηκε μετά από κατανάλωση άγριων μανιταριών
Βίντεο ντοκουμέντο με διπλή επίθεση σε βάρος ηλικιωμένης στην Καλλιθέα - Την έριξε κάτω και της άρπαξε την αλυσίδα
Ο άνδρας πρώτα λήστεψε και έριξε κάτω τη γυναίκα, και μέσα σε ένα λεπτό επέστρεψε στο σημείο, όσο εκείνη βρισκόταν ακόμη κάτω, και της πήρε την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό
Καλλιθέα
22χρονος έπαθε μόλυνση μετά από κατανάλωση σούσι στην Θεσσαλονίκη - Πρόκειται για την πρώτη που σημειώνεται στην Ελλάδα
Οι ιστολογικές εξετάσεις που ακολούθησαν αποκάλυψαν την παρουσία παρασίτου του γένους Anisakis, γνωστού για τις δηλητηριάσεις που προκαλεί μετά από κατανάλωση ωμού ή ανεπαρκώς μαγειρεμένου ψαριού
Σούσι