Ελλάδα

Πειρατεία στον Περσικό Κόλπο: Μητέρα ναυτικού περιγράφει την εισβολή – Τι τους έλεγαν οι Ιρανοί

Στα χέρια Ιρανών και συγκεκριμένα των «Φρουρών της Επανάστασης» βρίσκονται από την Παρασκευή δύο ελληνόκτητα τάνκερ που έπλεαν στον Περσικό Κόλπο με την αγωνία συγγενών και φίλων να «χτυπά» κόκκινο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλοι οι ναυτικοί των τάνκερ είναι καλά στην υγεία τους και σκοπός των Ιρανών είναι να κάνουν μετάγγιση του πετρελαίου που μεταφέρουν, δηλαδή να κατασχέσουν το φορτίο των δυο ελληνόκτητων πλοίων που βρέθηκαν στον Περσικό Κόλπο.

Η μητέρα ενός εκ των ελλήνων ναυτικών, η Ελπίδα Βεβεάκη, μίλησε στην τηλεόραση του SKAI και περιέγραψε την αγωνία που έζησαν μετά την πειρατεία στα δύο πλοία. 

Σημείωσε πως ο γιος της κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί της και σημείωσε πως είναι αγχωμένος και τρομοκρατημένος. Όπως είπε τα πρώτα λεπτά όταν δύο ελικόπτερα με 18 ενόπλους προσγειώθηκαν στο τάνκερ ήταν τρομακτικά.

«Οι Ιρανοί τους είπαν ότι δε θέλουν να τους πειράξουν και να τους κάνουν κακό και πρόσθεσαν ότι “εμείς για άλλο λόγο ήρθαμε”», σημείωσε. 

 

Ωστόσο, η κ. Βεβεάκη ανέφερε πως την επόμενη μέρα τους είχαν ήδη δώσει τα κινητά τους πίσω, ενώ τους «έχουν αφήσει να κινούνται ελεύθερα στο πλοίο για τις δουλειές τους, τις καμπίνες τους». Μάλιστα, όπως είπε πλέον έχουν μείνει οι μισοί απ’όσους ανέβηκαν πάνω. 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το πού βρίσκεται το πλοίο η ίδια απάντησε πως είναι αρόδου σε ιρανικά ύδατα.

Τόνισε πως επικοινωνία δεν υπάρχει μέσω τηλεφώνου ή μέσω ίντερνετ και πως «ο γιος μας κατάφερε να επικοινωνήσει από το τηλέφωνο του πρώτου μηχανικού, ο οποίος είχε αγοράσει μια κάρτα ίντερνετ πριν ταξιδέψουν».

Τέλος, η κ. Βεβεάκη σημείωσε: «Ησυχάσαμε που ακούσαμε την φωνή του και που δεν τους πείραξαν. Θέλουμε να κάνουν ό,τι είναι να κάνουν και να αφήσουν τα παιδιά μας ελεύθερα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, Πάνο Ρούτσι στο Σύνταγμα - «Οξυγόνο και δικαιοσύνη στους αγώνες μας»
Ο Πάνος Ρούτσι συνεχίζει για 14η μέρα την απεργία πείνας δηλώνοντας αποφασισμένος μέχρι να υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση στα αιτήματά του για την εκταφή του γιου του
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Πάνο Ρούτσι
Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία μέχρι το βράδυ - Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο καιρού
Συνιστάται στους κατοίκους των περιοχών να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι προσεκτικοί σε περιοχές με ιστορικό πλημμυρών και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας
Καιρός 1
Μάρτυρας «κλειδί» για την 62χρονη που έθαψε τη μητέρα της στη Βοιωτία - «Ήθελε να χρησιμοποιήσει τη θεία μου για μάνα της»
«Ή με σώζεις ή αυτοκτονώ», φέρεται να είπε η 62χρονη στον μάρτυρα -«κλειδί» ασκώντας του ψυχολογική πίεση για να χρησιμοποιήσει την ηλικιωμένη θεία του και να την παρουσιάσει ως μητέρα της στους αστυνομικούς
Το σημείο που είχε θάψει η 62χρονη την ηλικιωμένη μητέρα της