Ελλάδα

Πεντέλη: Η ανακοίνωση της ΟΣΥ για τη φωτιά σε λεωφορείο – «Δεν υπήρξε κίνδυνος ολικής πυρκαγιάς, ο οδηγός λειτούργησε άμεσα»

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής γρήγορα έθεσαν την φωτιά υπό έλεγχο, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο, αλλά δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο

Για το περιστατικό με τη φωτιά που ξέσπασε σε λεωφορείο το πρωί του Σαββάτου (15.03.2025) στην Πεντέλη, σχολίασε σε ανακοίνωσή της η Ο.ΣΥ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Σταθμός Αμαρουσίου – Νοσοκομείο Πεντέλης περίπου στις 8:15. Προκλήθηκε μετά από ανάφλεξη στον εξαερισμό του πίσω μέρους του οχήματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε η Ο.ΣΥ.

Η Ο.ΣΥ. ΑΕ σχετικά με το περιστατικό ανάφλεξης στον εξαερισμό στο πίσω μέρος λεωφορείου, που εκτελούσε δρομολόγιο της γραμμής 446 (Σταθμός Αμαρουσίου-Νοσοκομείο Πεντέλης) το πρωί στις 08:15, στην κάθοδο της πλατείας Πεντέλης, ενημερώνει ότι:

«Έχει ήδη συσταθεί Επιτροπή Διερεύνησης των αιτιών και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για βραχυκύκλωμα στο μοτέρ του εξαερισμού, με αποτέλεσμα περιορισμένη ανάφλεξη στην ταπετσαρία της οροφής στο πίσω τμήμα του οχήματος.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας το φαινόμενο ήταν τοπικό και δεν υπήρξε κίνδυνος ολικής πυρκαγιάς, καθώς ο οδηγός λειτούργησε άμεσα και αποτελεσματικά βάσει των οδηγιών της Εταιρείας για τη διαχείριση ανάλογων καταστάσεων, εκκένωσε με ασφάλεια το όχημα από τους επιβάτες και χρησιμοποίησε πυροσβεστήρες, ενώ ζήτησε και την επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Ο ίδιος, είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Εταιρείας.

Αναφορικά, με το όχημα, πρόκειται για μισθωμένο λεωφορείο κατασκευής του 2011, το οποίο έχει περάσει από την πάγια διαδικασία της Προληπτικής Συντήρησης τον Δεκέμβριο του 2024 και η τελευταία Νυχτερινή Επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε στο όχημα στις 13 Μαρτίου 2025.

Υπάγεται στα λεωφορεία τα όποια έχουν δρομολογηθεί προς απόσυρση και αντικατάσταση από καινούργια τους επόμενους μήνες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Επαναπατρίστηκαν οι 105 Έλληνες από το Ισραήλ με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας - «Είμαστε ταλαιπωρημένοι και φοβισμένοι»
Οι μαρτυρίες των Ελλήνων για τα όσα βίωσαν στο Ισραήλ - Αναγκάστηκαν να περάσουν τα σύνορα και να διασχίσουν την Αίγυπτο από όπου τους παρέλαβαν τα αεροσκάφη
Πούλμαν
Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Οι οικογενειακές ή φιλικές σχέσεις μεταξύ δικηγόρων και δικαστών είναι αυτονόητες και δεν ποινικοποιούνται»
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστηρίζει πως δικαστής της υπόθεσης Φιλιππίδη και ο σύζυγός της διατηρούν στενές οικογενειακές σχέσεις με τον δικηγόρο Θέμη Σοφό
Ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος προσέρχονται στο Εφετείο 2