Ελλάδα

Περιστέρι: Έπιασαν τον Αιγύπτιο επιδειξία δύο μέτρα από την αστυνομικό με το χέρι στο παντελόνι

Ο Αιγύπτιος κατά τη σύλληψή του φορούσε τα ίδια ρούχα με εκείνα της επίθεσης παραμονές Χριστουγέννων

Η έρευνα στο σπίτι του 34χρονου Aιγύπτιου, ο τρόπος που τα θύματα αναγνώρισαν τον επιδειξία και η ειδική επιχείρηση που έστησαν για να τον συλλάβουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας στα στενά του Περιστερίου περιγράφονται μέσα από το διαβιβαστικό της δικογραφίας που παρουσιάζει το newsit.gr.

Στο σπίτι του δράστη στο Περιστέρι βρέθηκαν ρούχα που χρησιμοποιήθηκαν σε τρεις επιθέσεις. Ο ίδιος κατά τη σύλληψή του φορούσε τα ίδια ρούχα με εκείνα στην επίθεση παραμονές Χριστουγέννων, ενώ όπως προκύπτει 9 νεαρές γυναίκες, που έπεσαν θύματα του επιδειξία, κλήθηκαν χθες Δευτέρα (27.1.2025) στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Δυτικής Αττικής και με ειδική διαδικασία όλες αναγνώρισαν στο πρόσωπο του 34χρονου υπόπτου τον δράστη των επιθέσεων.

Η ειδική επιχείρηση

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό: «Αναφέρεται ότι, τον τελευταίο καιρό έλαβαν χώρα περιπτώσεις άσεμνων πράξεων σε βάρος γυναικών νεαρής ηλικίας στην περιοχή του Περιστερίου, από άνδρα αγνώστων στοιχείων, ο οποίος προέβαινε σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας εις βάρος τους, ήτοι τις ακολουθούσε και βρισκόμενος σε κοντινή απόσταση από αυτές, αυνανιζόταν. Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής χαρτογραφήθηκαν τα σημεία στα οποία έλαβαν χώρα τα ανωτέρω περιστατικά και οι πιθανές διαδρομές του δράστη και συστήθηκαν συνεργεία ελέγχου, στα οποία συμμετείχε τουλάχιστον μία γυναίκα αστυνομικός, τα οποία διατάχθηκαν σε καθημερινή εικοσιτετράωρη βάρδια να κινούνται σε στρατηγικά σημεία του Περιστερίου».

Στη συνέχεια περιγράφεται με λεπτομέρειες πώς στήθηκε η ειδική επιχείρηση: «Την 05:22’ ώρα της 27/01/2025 επί της οδού Ανδριτσαίνης, ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής εντόπισαν έναν άνδρα να κινείται πεζός, τα χαρακτηριστικά του οποίου προσομοίαζαν στον άνδρα που είχε ενεργήσει εις βάρος έτερης γυναίκας κατά το παρελθόν και εξού, τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση. Ο άνδρας έφτασε μέχρι την οδό Αροανίας όπου κινούταν και η γυναίκα αστυνομικός και ήταν εμφανές ότι από τη στιγμή που την παρατήρησε πεζή την ακολουθούσε έχοντας, μάλιστα, το βλέμμα του στραμμένο πάνω της.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια, οι δύο άνδρες αστυνομικοί βρίσκονταν πίσω της σε απόσταση τέτοια, ώστε να διατηρούν διαρκή οπτική επαφή μαζί της. Μετά από λίγα μέτρα, ο άνδρας ο οποίος αρχικά κινούταν στο απέναντι πεζοδρόμιο, πέρασε στην ίδια πλευρά του δρόμου με τη γυναίκα αστυνομικό και επιταχύνοντας το βήμα του, την κατέφτασε περίπου στα δύο μέτρα. Εκείνη τη στιγμή, έβγαλε το δεξί χέρι από το μπουφάν του και το έβαλε στο εσωτερικό του παντελονιού του, κάνοντας κίνηση που φανέρωνε την πράξη του αυνανισμού. Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικοί τρέχοντας προς το μέρος του, με σκοπό την ακινητοποίηση του. Στην προσπάθεια να τον δεσμεύσουν, ο δράστης ξεκίνησε να τους απωθεί προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση, με προφανή σκοπό να διαφύγει της σύλληψης».

Τα ρούχα που φορούσε ο δράστης όταν συνελήφθη - astynomia.gr
Τα ρούχα που φορούσε ο δράστης όταν συνελήφθη – astynomia.gr

Η έρευνα στο σπίτι και η αναγνώριση

Μετά τη σύλληψη του δράστη στο Περιστέρι, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής, διενεργήθηκε κατ ‘οίκον έρευνα στην οικία του, επί της οδού Παλαντίου στο Περιστέρι στην οποία ανευρέθηκαν είδη ρουχισμού που αργότερα συγκρίθηκαν και ταυτοποιήθηκαν με το ρουχισμό του σε τρεις από τις ανωτέρω περιπτώσεις. Αντίστοιχα, ο ρουχισμός του δράστη κατά τη σύλληψή του προκύπτει πως είναι ο ίδιος με αυτόν στην επίθεση που έκανε στις 23 Δεκεμβρίου.

Όλες οι παθούσες, κλήθηκαν στην έδρα της Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής, όπου και διενεργήθηκε νομότυπη δια ζώσης διαδικασία αναγνώρισης του κατηγορουμένου κατά την οποία τον αναγνώρισαν ως τον δράστη των εις βάρος τους ενεργειών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιόνια στην Αττική το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
«Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων και τοπικών χιονοπτώσεων σε τμήματα της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού και σε υψόμετρα άνω περίπου των 400 μέτρων»
Καιρός 8
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του