Ελλάδα

Πετρέλαιο θέρμανσης: Διπλάσιο επίδομα θέλει να δώσει η κυβέρνηση – Πόσα θα είναι τα χρήματα

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να δώσουν βάση στο γεγονός ότι πρόκειται για πρόθεση της κυβέρνησης, όχι για οριστική απόφαση, καθώς δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ότι θα μπορέσει να το κάνει. Το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος, αν μείνει στα ίδια με πέρυσι επίπεδα θα είναι πραγματική κοροϊδία και έτσι υπάρχει προσπάθεια να αυξηθεί.

Το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης ήταν πέρυσι 0,125 ευρώ / λίτρο, όμως η τιμή πέρυσι έκλεισε ως 0,85 ευρώ το λίτρο. Φέτος με την τιμή 1,15 ευρώ το λίτρο το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι αν παραμείνει στα ίδια επίπεδα θα είναι ελάχιστο σε σχέση με το ύψος της δαπάνης τους.
Κάπως έτσι η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης εξετάζει δυο σενάρια που περιλαμβάνουν ακόμη και τον διπλασιασμό του ποσού σε σχέση με πέρυσι.
Το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το capital, αναζητά τώρα περί τα 55 εκατομμύρια ευρώ για να διπλασιάσει το επίδομα πετρελαίου, το ποσό δηλαδή να πάει από τα 0,125 ευρώ το λίτρο στα 0,25 ευρώ το λίτρο.
Με τον τρόπο αυτό η “καθαρή” τιμή που θα πληρώσουν οι δικαιούχοι επιδόματος θα είναι περί τα 0,90 ευρώ το λίτρο.
Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι να παραμείνει το επίδομα στα περυσινά επίπεδα, αλλά να δοθεί αλλά να διπλασιαστεί ο αριθμός των δικαιούχων. Πάλι εδώ όμως υπάρχει το πρόβλημα ότι το ποσό που θα δοθεί θα είναι ελάχιστο σε σχέση με τη δαπάνη και έτσι μάλλον αυτό το σενάριο… καίγεται απ’ την αρχή.

Με πληροφορίες από capital
Επιμέλεια: Π. Θεοδώρου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα αποκαλυπτικά μηνύματα του 63χρονου πριν πυροβολήσει τον κουμπάρο του στη Θεσσαλονίκη - «Ήθελε να με βγάλει από την μέση»
«Τον απείλησα ότι θα τον σπάσω στο ξύλο. Ήθελα να τον φοβερίσω να σταματήσει να ασχολείται με την γυναίκα μου», λέει ο φερόμενος ως δράστης που αναζητείται από τις αρχές
Περιπολικό της αστυνομίας σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης 1
Τα παιδιά του Αλέξη Κούγια απαγορεύουν δημοσιεύματα για την ιδιωτική ζωή και την περιουσία τους – Η ανακοίνωση
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιφυλασσόμαστε να προβούμε άμεσα στις αναγκαίες νόμιμες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου»
Τα παιδιά του Αλέξη Κούγια 2
«Ευθύνη της πολιτείας η προστασία των Πανεπιστημίων», σημειώνει η πρυτανεία της Νομικής Σχολής για την άγρια επίθεση κουκουλοφόρων
«Η διοίκηση της σχολής ενημέρωσε αμέσως την Ελληνική Αστυνομία για το συμβάν, η οποία ανταποκρίθηκε αλλά όταν έφτασε στο κτίριο, οι εισβολείς είχαν εξαφανιστεί»
O χτυπημένος διδακτορικός φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθήνας