Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Πλατεία Βικτωρίας: Πρόσφυγες αβοήθητοι, στο έλεος του καιρού – Λιποθύμησε ένας άνδρας

Πλατεία Βικτωρίας: Πρόσφυγες αβοήθητοι, στο έλεος του καιρού – Λιποθύμησε ένας άνδρας

Οι εικόνες ταράζουν: άνθρωποι που αναγκάστηκαν να αφήσουν σπίτια, περιουσίες και μια ολόκληρη ζωή για να γίνουν πρόσφυγες γίνονται έρμαιο των άγριων διαθέσεων του καιρού στην πλατεία Βικτωρίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Εδώ και μέρες βρίσκονται εκεί γιατί κανείς δεν θέλησε να ασχοληθεί μαζί τους. Να τους μεταφέρει έστω στον Ελαιώνα, στο περίφημο κέντρο φιλοξενίας. Τους άφησαν στην πλατεία Βικτωρίας.

Και όταν το πρωί της Δευτέρας ξέσπασε βροχή, οι τέντες (από νάυλον και μουσαμά) που είχαν πρόχειρα στήσει για να κοιμούνται τα παιδιά τους, έγιναν κι αυτές έρμαιο της κακοκαιρίας, αφού εκτός από το ότι έβρεχε, φυσούσε κιόλας. Κι εκείνοι δεν ήξεραν που να κρυφτούν, πως να προστατευθούν.



Φαίνεται πως ένας άνδρας δεν άντεξε. Όχι από την κακοκαιρία, αλλά από τη γενικότερη ταλαιπωρία. Μέρες τώρα κοιμούνται στο δρόμο. Δεν έχουν καλά καλά να φάνε, περιμένουν πότε θα μπορέσουν να φύγουν προς τη βόρεια Ευρώπη.

Ο 35χρονος άνδρας ξαφνικά κατέρρευσε. Έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο έδαφος. Όλοι έτρεξαν από πάνω του. Κάλεσαν ασθενοφόρο, το οποίο τον πήρε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ελπίς για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε