Site icon NewsIT
11:18 Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ποιες μειώσεις; Από 0,10 με 0,30 πάνω το ψωμί! Το ζύγι θα φέρει μόνο αυξήσεις

Ένα απλό ζύγισμα μπορεί να αποδείξει το τι πρόκειται να συμβεί από δω και πέρα στους φούρνους. Εάν δεν πέσει η τιμή του κιλού (και πως να πέσει;) οι καταναλωτές θα δουν τη φρατζόλα που τώρα αγοράζουν προς 0,70 ή 0,80 και 0,90 να ξεπερνάει το ένα ευρώ.

ΦΩΤΟ NEWSIT

ΦΩΤΟ NEWSIT

Πλέον το ψωμί πρέπει να ζυγίζεται. Θα υπάρξει μια μικρή περίοδος χάριτος στους φούρνους ως την πρώτη Αυγούστου όμως το μέτρο ισχύει ήδη.
Αυτή τη στιγμή η μέση φρατζόλα πωλείται κάτω από ένα ευρώ και ζυγίζει από 350 ως 450 γραμμάρια το πολύ.
Ένα απλό παράδειγμα σε έναν φούρνο από το newsit δείχνει ποια θα είναι η τιμή μιας φρατζόλας (αυτού που έχουμε συνηθίσει να λέμε μισόκιλο) με το ζύγι.

Με τιμή κιλού στα 2,50 ευρώ η τιμή είναι στα 1,05 ευρώ καθώς το βάρος είναι 450 γραμμάρια.
Για να μην επιβαρυνθεί κατά πολύ ο καταναλωτής, μας λέει ο φούρναρης θα πρέπει να αναπροσαρμόσει το βάρος.

Για να μην είναι η τιμή της φρατζόλας λοιπόν πάνω από 1 ευρώ θα πρέπει ο φούρναρης να μειώσει τα γραμμάρια, ο καταναλωτής να χάσει δηλαδή και σε ποσότητα και σε τιμή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Διαβάστε επίσης:

Με το ζύγι από σήμερα το ψωμί
 
Από σήμερα οι έλεγχοι στα αρτοποιεία για το ζύγισμα του ψωμιού

Υποσχέσεις Γιακουμάτου για μειώσεις σε ψωμί, γάλα, λάδι, απορρυπαντικά και… babylino

Νέα αγορανομική διάταξη! Ανώτατες τιμές και στα κυλικεία και τις πλαζ – Τι αλλάζει με κοινόχρηστα και το ψωμί

Αχαϊα: Μπαγιάτικο ψωμί και γάλα βερεσέ ζητούν από φούρνους άνεργοι και χαμηλόμισθοι για τα παιδιά τους!

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version