Ελλάδα

Πωλητήριο σε 1.000 ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τις περιοχές: Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδος, Κως αλλά και Χαλκιδική.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξενοδοχεία μικρά και μεγάλα σε ολόκληρη την Ελλάδα βάζουν πωλητήριο λόγω της οικονομικής κρίσης και ήδη επενδυτές του εξωτερικού βολιδοσκοπούν την κατάσταση και ψάχνουν ευκαιρίες είτε αγοράς είτε μακροχρόνιας μίσθωσης ξενοδοχειακών μονάδων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News οι επενδυτές του εξωτερικού έχουν αναθέσει σε εξειδικευμένα γραφεία που τυχαίνει να γνωρίζουν ακόμα και τις μυστικές αναθέσεις, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν ακόμα και τις αγγελίες.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τις περιοχές: Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδος, Κως αλλά και Χαλκιδική, ενώ αγοραστικό ενδιαφέρον δείχνουν κυρίως Ρώσοι, Καναδοί, Κινέζοι και Αμερικανοί.

Αγκάθι στις διαπραγματεύσεις για την πώληση ξενοδοχειακών μονάδων είναι το υψηλό κόστος που φέρνει κώλυμα στη συμφωνία μεταξύ ξενοδόχων και επενδυτών. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, παραδοσιακά και πολλών αστέρων ξενοδοχεία, όπως το President, το Divani, το “Τιτάνια” και το Ledra Marriot δεν συμβιβάζονται με ποσά μικρότερα των 100 εκατομμυρίων ευρώ παρά το γεγονός ότι τον προηγούμενο χρόνο η τιμή εκκίνησης ήταν διπλάσια στα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Τα πρώτα σημάδια για ανακατατάξεις στο χώρο των ξενοδοχείων φάνηκαν πριν λίγους μήνες από το λουκέτο στο Εσπέρια στη Σταδίου και αφού είχαν ήδη κλείσει το La Mirage στην Ομόνοια, το Amaryllis Inn και το City Plaza.

Μόνο στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες τα πωλητήρια ξενοδοχείων τα οποία βρίσκονται μάλιστα και μέσα στην πόλη ξεπερνούν τα 15.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πυροβολισμοί στα Πατήσια: Η στιγμή που οι δυο δράστες φτάνουν στο κατάστημα για να πυροβολήσουν τον ιδιοκτήτη
Οι δυο άνδρες φορούσαν μαύρα ρούχα και καπέλα για να μην αναγνωριστούν – Ακολούθησε καταδίωξη στον Κηφισό - Τρεις συλλήψεις, αναζητείται ακόμη ένα άτομο
Πατήσια
18