Ελλάδα

Πολυτεχνείο: Η κατάληψη συνεχίζεται, οι πόρτες παραμένουν κλειστές

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κατάληψη στο Πολυτεχνείο από αντιεξουσιαστές. Οι πόρτες του ιδρύματος, για πρώτη φορά εδώ από την πτώση της Χούντας, δεν έχουν ανοίξει για να ξεκινήσουν οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση των 44 ετών από τη 17η Νοεμβρίου 2017.

Πάντα τέτοιες μέρες, οι πύλες στο Πολυτεχνείο είναι ανοιχτές. Για να μπορεί ο κόσμος να αποτίει φόρο τιμής στους νεκρούς. Σε όσους πάλεψαν για να πέσει η χούντα. Αλλά φέτος, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αντιεξουσιαστές έχουν καταλάβει το χώρο και οι πόρτες είναι κλειστές.

Είναι η πρώτη φορά μετά την πτώση της Χούντας, που δεν πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις εορτασμού του Πολυτεχνείου.

polytexneio

Οι αντιεξουσιαστές, με το πρόσχημα πως δεν θέλουν να επιτρέψουν σε πολιτικούς και κόμματα να καταθέσουν στεφάνια στο Πολυτεχνείο, αφήνουν έξω τους πάντες. Και εμποδίζουν την έναρξη των εκδηλώσεων.

Μέσα οι αντιεξουσιαστές, έξω η αστυνομία

Οι καταληψίες παραμένουν στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να είναι σε επιφυλακή. Η Σύγκλητος του ΕΜΠ συνεδριάζει αδιάκοπα από χθες, Τετάρτη (15.11.2017).

Παράλληλα, για τις 3.00 το μεσημέρι, σήμερα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Εξάρχεια από ομάδα αναρχικών και άλλων, οι οποίοι αντιδρούν στην κατάληψη και τονίζουν ότι «το Πολυτεχνείο ανήκει στο λαό».

polytexneio

polytexneio polytexneio polytexneio polytexneio polytexneio

«Φύγετε από το Πολυτεχνείο»

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ έχουν ζητήσει την αποχώρηση των καταληψιών, αλλά και των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973 ζητά να λυθεί το ζήτημα με «πολιτικούς όρους» και όχι με δυνάμεις καταστολής.

Υπενθυμίζεται ότι το Πολυτεχνείο τελεί υπό κατάληψη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, καθώς ομάδες αντιεξουσιαστών κατέλαβαν το ίδρυμα, αμέσως μετά τη λήξη φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στον χώρο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει η 2χρονη που έπεσε στο συντριβάνι της Καλλιθέας - Το ευχαριστώ του θείου της στους αστυνομικούς
Τέσσερες ημέρες μετά το σοβαρό ατύχημα, η 2χρονη παραμένει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου - Ο θείος της μίλησε στο newsit.gr για να πει ευχαριστώ στους αστυνομικούς που την μετέφεραν γρήγορα στο Παίδων
Συντριβάνι
Ραφαέλα Πιτσικάλη: Το μήνυμα της μητέρας της και η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου
Η μητέρα της συνεχίζει την «αποστολή» της αδικοχαμένης Ραφαέλας και προσπαθεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη δωρεά μυελού των οστών
Ραφαέλα Πιτσικάλη
Κλειστό για τρεις μήνες το τμήμα Άρτα - Αμφιλοχία της Ιονίας Οδού προς Αντίρριο μετά την κατολίσθηση
Στις επόμενες περίπου είκοσι ημέρες αναμένεται να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Ιωάννινα, το οποίο θα λειτουργεί προσωρινά με αμφίδρομη κίνηση, ώστε να εξυπηρετούνται τα οχήματα και προς τις δύο κατευθύνσεις
Κατολίσθηση στην Ιονία Οδό 6