Ελλάδα

Πόρος: Μοναδικές παραλίες μια ανάσα από την Αττική

Ο Πόρος η γενέτειρα του Θησέα, είναι το νησί του Αργοσαρωνικού κόλπου που όταν το επισκεφτείς θα απολαύσεις πλήρως την χαλάρωση στην εκδρομή σου.

Η ματιά σου θα γεμίσει εικόνες πλημμυρισμένες από το πράσινο της φύσης και το γαλάζιο της θάλασσας, κι όλα αυτά μια μόλις ανάσα μακριά απ´ την πρωτεύουσα. Φύγαμε λοιπόν να δούμε τι μπορείς να κάνεις όσο θα βρίσκεσαι στον Πόρο…

Ο πανέμορφος Πόρος, το αποτέλεσμα δυο διαφορετικών νησιών της ηφαιστειογενούς Σφαιρίας και της κατάφυτης Καλαυρίας, θα σε σαγηνέψει από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα βρεθείς στα εδάφη του.

Η αμφιθεατρικά χτισμένη κοσμοπολίτικη πόλη του και τα παραδοσιακά του λίθινα δρομάκια με τα νεοκλασικά σπίτια, θα σε μεταφέρουν σε ένα μαγικό σκηνικό, που θα θες σίγουρα να εξερευνήσεις.

Ξεκινά με το ρολόι, που στέκει για περίπου έναν αιώνα στο πιο ψηλό σημείο, έχοντας δίπλα του την Ελληνική σημαία.

Προετοιμάσου για μια ανηφορική διαδρομή με μπόλικα σκαλιά, η θέα όμως που θα αντικρίσεις στο τέλος θα σε δικαιώσει.

Προτίμησε να ανέβεις ώρα που ο ήλιος δεν θα είναι στο φόρτε του και έχε μαζί σου φορτισμένες συσκευές για να απαθανατίσεις το υπέροχο τοπίο.

Αν είσαι λάτρης της πεζοπορίας πάρε ένα απτά δυο μονοπάτια στα δυτικά, αυτό του Γερολίμανου ή στο εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού, που θα σε οδηγήσουν στον πετρόκτιστο φάρο «Ντάνα», ένα απ´ τα πιο σύγχρονα μνημεία ναυτικής κληρονομιάς.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απολογείται ο 58χρονος Πολωνός που συνελήφθη για κατασκοπεία στη Σούδα
Ο Πολωνός αρνείται τις κατηγορίες ενώ έχει κατασχεθεί το κινητό, όπου εντοπίστηκαν φωτογραφίες πολεμικών πλοίων, καθώς και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές οι οποίες θα εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Ο 58χρονος Πολωνός
Πιέσεις για παράταση του προγράμματος «Προλαμβάνω» από γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα
Το πρόγραμμα θεωρείται ζωτικής σημασίας για να εφαρμόζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση του πληθυσμού σε προληπτικούς ελέγχους στο διηνεκές, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο τα θεμέλια του υγειονομικού συστήματος
Πηγή φώτο: iStock
Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο – Στους 19 βαθμούς η θερμοκρασία
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ
ΚΑΙΡΟς