Ελλάδα

“Πόρτα” στα Σκόπια και από την Ε.Ε.

Copy Paste οι αντιδράσεις των διεθνών οργανισμών μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης

Μετά το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. σπεύδει ρητά και κατηγορηματικά να θυμίσει στα Σκόπια πως επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι, παρά την καταδίκη της Ελλάδας μόλις χθες (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Η απόφαση της Χάγης για την Ενδιάμεση Συμφωνία Αθηνών-Σκοπίων δεν επηρέασε τις αποφάσεις του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της Ε.Ε., αφού οι υπουργοί επανέλαβαν ότι προϋπόθεση για να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με τις Βρυξέλλες είναι να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας.

Το κλίμα ήταν θετικό υπέρ των ελληνικών θέσεων. Το Συμβούλιο δεν έδωσε μετά και την ομόφωνη απόφασή του, “πράσινο” φως στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΠΓΔΜ, όπως είχε προτείνει η Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2009, ενόσω παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της ονομασίας, με τις επιπτώσεις που έχει στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Οι ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν ομόφωνα ότι παραμένει ζωτικής σημασίας η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας.

Όλοι ωστόσο έσπευσαν (ήδη από χθες) να “παροτρύνουν” (να πιέσουν δηλαδή) την Ελλάδα για άμεση λύση στο θέμα του ονόματος θύμισαν με νόημα ότι όσο ο χρόνος περνάει τα πράγματα γίνονται πιο δυσχερή για τη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:
Τα νέα δεδομένα για το Σκοπιανό – ΝΑΤΟ προς Σκόπια: “Δεν πάτε πουθενά χωρίς λύση”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Στίβεν» το όνομα του Κινέζου πράκτορα που στρατολόγησε τον 54χρονο κατάσκοπο σμήναρχο – Έδιναν «ραντεβού» σε εστιατόριο του Πειραιά
Ο σμήναρχος μάλιστα, φέρεται να είπε στις αρχές ότι πήγαινε μεταμφιεσμένος στα ΑΤΜ προκειμένου να κάνει αναλήψεις χρημάτων, τα οποία του έστελνε ο Κινέζος πράκτορας
Ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία
Ο κατάσκοπος σμήναρχος ισχυρίζεται πως διέρρεε πληροφορίες σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές – Η κινεζική τακτική του reverse engineering
Η έρευνα δεν περιορίζεται στη χρονική περίοδο όπου ο Σμήναρχος υπηρετούσε ως Διοικητής στη Μονάδα Επικοινωνιών στο Καβούρι, αλλά επεκτείνεται και στην θητεία του ως Τμηματάρχης σε επιτελική θέση
Ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία 7