Ελλάδα

Πότε θα λειτουργήσει η Ρόδα Παρατήρησης στο Σύνταγμα

Πολύ σύντομα αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί η Ρόδα Παρατήρησης στο Σύνταγμα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως τονίζουν στο NewsIt.gr ιθύνοντες του Δήμου Αθηναίων, η ρόδα θα λειτουργήσει εντός της εβδομάδας και πριν την Πρωτοχρονιά.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες ο Δήμος ΑΘηναίων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία -μεταξύ άλλων- “απαντούσε” και στα δημοσιεύματα που εστίαζαν στην ασφάλεια της ρόδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η πρόταση ιδιώτη για την τοποθέτησή της κρίθηκε ως κατ’ αρχήν ενδιαφέρουσα αφού για πρώτη φορά η Αθήνα θα φιλοξενήσει μια τέτοιου τύπου δραστηριότητα, η οποία, όπως άλλωστε συμβαίνει διεθνώς, θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους πολίτες και μία ακόμη πρωτοβουλία ζωντάνιας για το κέντρο της Αθήνας.

Η χρήση της Ρόδας σε όλη τη διάρκεια των γιορτών θα είναι δωρεάν για τους πολίτες. Εισιτήριο θα καταβάλλεται μόνο για το διάστημα των δύο μηνών που θα ακολουθήσει, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Η ιδιαιτερότητα τέτοιου τύπου κατασκευών είναι ότι οι διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου ολοκληρώνονται, μόνον όταν η εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί στο σημείο που έχει επιλεγεί

Ο έλεγχος γίνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, που πιστοποιούνται από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV, η εισήγηση του οποίου εγκρίνεται από την αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, στην οποία προεδρεύει ο Δήμος Αθηναίων και συμμετέχουν υπηρεσίες από το υπόλοιπο Δημόσιο.

Ο Δήμος Αθηναίων θα δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία της Ρόδας Παρατήρησης στο Σύνταγμα, μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια, όλες οι τυπικές διαδικασίες και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Βάλτε στη λεκάνη τα χρυσαφικά για να μην σας χτυπήσει το ρεύμα» - Εξοργιστικοί διάλογοι των απατεώνων που παρίσταναν υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ
Μέλος της συμμορίας, που παριστάνει τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ, ζητά από μια 80χρονη να τοποθετήσει σε μπολ χρήματα και κοσμήματα και να το βγάλει έξω από την πόρτα του σπιτιού της
Σπείρα παρίστανε υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ
Γιορτή της Μητέρας 2026: Μια ημέρα αφιερωμένη στον πιο σταθερό ρόλο της ζωής – Ιδέες για δώρα και τρόποι να την τιμήσουμε
Αύριο, Κυριακή 10 Μαΐου, τιμάται η μητρότητα, με μικρές και μεγάλες κινήσεις ευγνωμοσύνης προς τις γυναίκες που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς σε κάθε οικογένεια
Γιορτή της μητέρας