Ελλάδα

Πού ετοιμάζουν “ψαλίδι” σε επικουρικό και εφάπαξ

Νέο “κούρεμα” και μάλιστα με την ψιλή, επιφυλάσσει σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όπως σημειώνουν καλά ενημερωμένες πηγές, το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει αναλογιστική μελέτη για τα επικουρικά ταμεία των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, προκειμένου αφενός να καθορίσει εκ νέου τα μερίσματα που αποδίδονται κάθε διμηνιαία ή τριμηνία στους δικαιούχους, αφετέρου να εξεταστεί το μέγεθος της … ψαλιδιάς που θα πέσει στο εφάπαξ.

Κι επειδή σε ότι αφορά ειδικά στα μερίσματα, η πρόβλεψη κάνει λόγο για περικοπές της τάξης του 40% και για το εφάπαξ κάτω του 20%, οι συνδικαλιστικοί αντιπρόσωποι των Ομοσπονδιών των αστυνομικών έχουν παραγγείλει ανεξάρτητη αναλογιστική μελέτη την οποία ανέθεσαν στον καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαο Φράγκο, ώστε να καταθέσουν αντιπροτάσεις με την προοπτική και την προσδοκία να περικόψουν την οικονομική βλάβη που αναμένει τους συνταξιούχους και τους υποψήφιους από τούδε και στο εξής προς αποχώρηση τουλάχιστον στο μισό.

Το συγκεκριμένο θέμα, κατά τις ίδιες εκτιμήσεις, αναμένεται ν’ ανέβει ψηλά στην ατζέντα των υπό διαπραγμάτευση “καυτών” θεμάτων που απασχολούν το ένστολο προσωπικό, με δεδομένη επίσης την αδυναμία έγκαιρης καταβολής του εφάπαξ στους υπηρετούντες που συνταξιοδοτούνται.

Ειδικά για την αστυνομία αναφέρεται ως έμπρακτο παράδειγμα το γεγονός ότι οι αξιωματικοί που αποστρατεύθηκαν πέρσι το Μάρτιο στις ετήσιες τακτικές κρίσεις θα πάρουν το εφάπαξ το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2012, ενώ όσοι βγήκαν από τις επετηρίδες τον Οκτώβριο και κατά τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις, παραπέμπονται για εξόφληση στα τέλη του … 2014.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Με μπόρες και ισχυρές καταιγίδες τα κάλαντα των Χριστουγέννων, σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Εξασθένηση των ισχυρών φαινομένων προβλέπεται, στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης 24-12-2025 προς Πέμπτη 25-12-2025 και στις υπόλοιπες περιοχές το απόγευμα της ημέρας των Χριστουγέννων
Καρυοθραύστης και άνθρωποι με ομπρέλες
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 9