Ελλάδα

Προσηλωμένη στην κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη η Ελλάδα

Χθες, τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για αποχώρηση της βουλγαρικής κυβέρνησης από την συμφωνία για την κατασκευήη του αγωγού που πραγματοποιήθηκε το 2007.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση από την βουλγαρική πλευρά για την απόφασή της να αποχωρήσει από την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας.

Αποτελεί σταθερή πολιτική της Ελλάδας ότι αυτό το ενεργειακό σχέδιο είναι πολύ σημαντικό για την Ευρώπη αλλά και για την αποφόρτιση των στενών, υποστήριξε ο ίδιος εκφράζοντας την ελπίδα να προχωρήσει.

Μάλιστα, σημείωσε ότι το θέμα του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη απασχόλησε και την πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Στ. Δήμα με τον Ρώσο ομόλογό του Σ. Λαβρόφ στη Λιθουανία, κατά την οποία και οι δυο πλευρές εξέφρασαν την προσήλωσή τους στο έργο.

Διαβάστε επίσης: Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη τέλος! Αποσύρεται η Βουλγαρία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αλλάζουν οι κατηγορίες των 22χρονων για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - «Μπήκε στο κάμπινγκ αλλά δεν πυροβόλησε»
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός, κατηγορείται για φυσική αυτουργία του εγκλήματος και σύμφωνα με τον δικηγόρο του στην συμπληρωματική απολογία του θα επιμείνει πως δεν πυροβόλησε αυτός τα θύματα στο κάμπινγκ
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός που πλέον κατηγορείται για φυσική αυτουργία του στυγερού εγκλήματος στη Φοινικούντα
«Κάποιος τον ξαναχτύπησε, δεν πέθανε από τα πρώτα χτυπήματα» αποκαλύπτει φίλος του 17χρονου που δολοφονήθηκε στις Σέρρες
«Σηκώθηκε και περπατούσε κανονικά, έπεσαν τέσσερις ή πέντε μπουνιές αλλά κάποιοι τον ξαναχτύπησαν δεν γίνεται να μην τους βρουν» λέει φίλος δράστη και θύματος
Σέρρες
6