Ελλάδα

Προσωπικά δεδομένα: 3 στους 5 Έλληνες ανησυχούν για τα στοιχεία τους

Οι τρεις στους πέντε Έλληνες (64%) ανησυχούν πολύ ή αρκετά για τα προσωπικά δεδομένα. τους όταν τα μοιράζονται, ενώ το 16% καθόλου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας νέας πανελλαδικής έρευνας της Focus Bari|YouGov.

Η έρευνα αφορά τη στάση των Ελλήνων απέναντι στα προσωπικά δεδομένα τους, η οποία έγινε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο 2021 σε δείγμα 1.001 ατόμων 18-74 ετών.

Οι άνδρες ανησυχούν οριακά περισσότερο από τις γυναίκες (60% έναντι 59%). Οι μεγαλύτερες ηλικίες και οι κάτοικοι της περιφέρειας ανησυχούν περισσότερο. Ειδικότερα, 63% οι άνω των 65 ετών έναντι 45% οι 18-24 ετών και 64% στην περιφέρεια έναντι 55% στη Θεσσαλονίκη και 56% στην Αθήνα.

Τα στοιχεία που θέλουν περισσότερο να μείνουν κρυφά

Το email (61%), το όνομα (54%), η ημερομηνία γέννησης (49%) και ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου (43%) είναι τα στοιχεία που δέχονται να μοιραστούν περισσότερο, ενώ πολύ λιγότεροι δηλώνουν προθυμία για να μοιραστούν το οικογενειακό ιστορικό (5%), οικονομικές πληροφορίες (6%) και το ιατρικό ιστορικό (7%). Το 17% δεν θέλει να μοιραστεί απολύτως κανένα στοιχείο.

Όταν η τεχνολογία τούς ζητά να επιτρέψουν την παρακολούθηση ή το ιστορικό της πλοήγησής τους, το 18% δεν επιτρέπουν ποτέ, το 6% πάντα, ενώ οι υπόλοιποι ανταποκρίνονται επιλεκτικά και υπό προϋποθέσεις, με συχνότερες περιπτώσεις κάποια online αγορά (57%), το «κατέβασμα» κάποιου λογισμικού/εφαρμογής (48%) και τη δυνατότητα προσωποποιημένης εξυπηρέτησης (43%).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Αχυράνθρωποι» στην εστίαση: Πως δρούσαν τα τρία κυκλώματα που «ξετρύπωσε» η ΑΑΔΕ – Οι οφειλές στο δημόσιο
Από καταθέσεις εργαζομένων προέκυψε ότι αυτοί είτε αγνοούσαν τον πραγματικό ιδιοκτήτη της επιχείρησης, είτε λάμβαναν οδηγίες τηλεφωνικά, ενώ παρέδιδαν τις ημερήσιες εισπράξεις σε άγνωστα σε αυτούς πρόσωπα
Τα πράγματα που κατασχέθηκαν από την ΑΑΔΕ