Ελλάδα

Προσοχή! Ανακαλείται πιάτο Star Wars από τα Jumbo

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πιάτο μελαμίνης με παράσταση από το Star Wars καθώς κρίνεται επικίνδυνο για την υγεία.

Ο ΕΦΕΤ ζητά από τα Jumbo την άμεση ανάκληση πιάτων κινεζικής κατασκευής, που έχουν παράσταση από το Star Wars, καθώς κρίνονται επικίνδυνα για την υγεία.

Επιπλέον ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που τυχόν έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να ΜΗΝ το χρησιμοποιήσουν.

Όπως γνωστοποιεί ο ΕΦΕΤ «σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, Β΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, διενήργησε δειγματοληψία πιάτου μελαμίνης ρηχού με παράσταση “Star Wars”, με αριθμό παρτίδας Lot No 1115, το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα, εισάγεται, διανέμεται και πωλείται από την επιχείρηση JUMBO»

Και ο ΕΦΕΤ προσθέτει: «Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το πιάτο είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, καθώς μετρήθηκε μετανάστευση μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά όρια για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα. Επομένως, προκύπτει ότι το πιάτο δεν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές κατασκευής και υπό τις κανονικές ή προβλεπόμενες συνθήκες χρησιμοποίησής του δύναται να προσβληθεί από το τρόφιμο και να μεταφέρει σε αυτό ουσίες που είναι ξένες προς τη φύση του, καθιστώντας έτσι δυνατό να προκληθεί τροποποίηση στη σύστασή του, αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του και να τεθεί σε κίνδυνο η ανθρώπινη υγεία».

 

jumbo

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στα Βορίζια: Ψάχνουν τα χέρια όλων για πυρίτιδα – Αναζητούνται τα όπλα από την ανταλλαγή πυρών
Άγνωστο παραμένει το σε ποιους ανήκαν τα όπλα από τα οποία δολοφονήθηκαν ο Φανούρης Καργάκης και η Ευαγγελία Φραγκιαδάκη - Μετά την κηδεία της 56χρονης αναμένεται να παραδοθούν οι 3 εμπλεκόμενοι
Μακελειό στα Βορίζια 12
Παρέμβαση του ΣτΕ για την καθυστέρηση κατεδάφισης του ξενοδοχείου Coco-Mat κοντά στην Ακρόπολη
Το Συμβούλιο της Επικρατείας κατήγγειλε εκ νέου τη μη εκτέλεση της απόφασής του του 2019, με την οποία είχε διατάξει την κατεδάφιση των τελευταίων ορόφων του παράνομου ξενοδοχείου στην ιστορική περιοχή Μακρυγιάννη
Συμβούλιο της Επικρατείας