Ελλάδα

Προσοχή! Σύσταση για αποφυγή ταξιδιών εντός ή εκτός Ελλάδας στις ομάδες υψηλού κινδύνου!

Επείγουσα σύσταση από το υπουργείο Υγείας στους πολίτες που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες. Ποιες είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου που κινδυνεύουν από τον κορονοϊό.

Σύσταση σε όσους ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου να μην ταξιδεύουν εντός ή εκτός Ελλάδας απευθύνει το υπουργείο Υγείας!

Πρόκειται για: άτομα με ηλικία άνω των 70 ετών ή οποιασδήποτε ηλικίας με υποκείμενα σοβαρά χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, νοσήματα του αναπνευστικού) και άτομα με ανοσοκαταστολή.

Σκοπός όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας είναι η προστασία τους για σοβαρή λοίμωξη COVID-19 ή αλλιώς κορονοϊού.

Αναφέρεται ότι οι κορονοϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις, η σοβαρότητα των οποίων ποικίλλει στον άνθρωπο και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κορονοϊούς.

Ο κορονοϊός SARS-COV-2 είναι στέλεχος που απομονώνεται για πρώτη φορά από τον άνθρωπο. Με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, φαίνεται ότι ο κορονοϊός SARS-COV-2 πιθανότατα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων που αποβάλλονται από άτομο που νοσεί, μέσω βήχα ή πταρμού ή με άμεση ή έμμεση επαφή με εκκρίσεις αναπνευστικού (δηλαδή μέσω μολυσμένων χεριών).

Ο χρόνος επώασης της νόσου, υπολογίζεται σε 2-14 ημέρες με μέσο χρόνο επώασης τις 5 ημέρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έβγαλε μαχαίρι και πήγε να μου το καρφώσει στην κοιλιά» λέει ο 45χρονος στη Θεσσαλονίκη που του επιτέθηκε ο 64χρονος Ισπανός - Η στιγμή της σύλληψης
«Απείλησε και τους αστυνομικούς. Τον αφόπλισαν και όταν άνοιξαν και το αυτοκίνητό του και είδαν μέσα μαχαίρια και σπαθιά»
64χρονος επιχείρησε να μαχαιρώσει 45χρονο σε ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη
2
«Ο δράστης επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος και το έπαιζε λυπημένος» λέει γείτονας του 59χρονου επιχειρηματία που δολοφονήθηκε στη Λαμία
«Όταν έβλεπες τον 43χρονο δεν σου περνούσε από το μυαλό πως θα μπορούσε να σκοτώσει κάποιον. Μετά μάθαμε πως είχε ψυχολογικά προβλήματα»
Ο καθ'ομολογίαν δράστης στη Λαμία