Ελλάδα

Προσπάθησαν και πάλι να ρίξουν ραδιενεργά απόβλητα στη χωματερή

Νέες ποσότητες νοσοκομειακών απορριμμάτων από δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής, εντόπισαν το πρωί οι υπηρεσίες ελέγχου του ΕΔΣΝΑ στον ΧΥΤΑ Φυλής. Οι ποσότητες είχαν μεταφερθεί με δημοτικά απορριμματοφόρα και το μεικτό τους βάρος ξεπερνούσε τους δέκα τόνους.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του μακροσκοπικού ελέγχου στο ημερήσιο μέτωπο διάθεσης των απορριμμάτων, οι υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ διαπίστωσαν ότι ανάμεσα στα οικιακού τύπου απορρίμματα υπήρχαν επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα, όπως γάζες και βαμβάκια με αίμα, σωληνάκια, οροί κλπ. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Ελεγκτές Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, η ΕΛΑΣ και η αρμόδια Εισαγγελία.

Είναι η πέμπτη φορά μέσα σε ένα μήνα και η τέταρτη μέσα σε δέκα ημέρες που οι υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ εντοπίζουν νοσοκομειακά απορρίμματα στον ΧΥΤΑ. Από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, οι υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ έχουν εντοπίσει περισσότερους από 20 τόνους επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων από δέκα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής.

Ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής Ιω. Σγουρός, καλεί το υπουργείο Υγείας, τις αρμόδιες ΔΥΠΕ και τα νοσοκομεία της Αττικής να αναλάβουν τις ευθύνες τους και αναμένει σχετική απάντηση από τον υπουργό Υγείας, καθώς -όπως σημειώνει- τα περιστατικά απόρριψης νοσοκομειακών απορριμμάτων τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο.

Στο μεταξύ, ο ΧΥΤΑ Φυλής διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία του, λόγω αθρόας εισόδου ρακοσυλλεκτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραλίγο να ρίξουν ραδιενεργά απόβλητα στη χωματερή στα Α. Λιόσια

Ραδιενεργά για μια δεκαετία ακόμα τα ψάρια στη Φουκουσίμα

Στα σκουπίδια καταλήγουν 1,3 δισ. τόνοι τροφίμων κάθε χρόνο παγκοσμίως

Πετούσαν επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα στο ΧΥΤΑ Φυλής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτογραφίες ντοκουμέντα από τον πρώτο εμπρησμό του 32χρονου που επιτέθηκε στις ανήλικες στο Αιγάλεω
Ο 32χρονος είχε μπει στη χώρα μας από την Κω στις 12 Μαΐου του 2024, κατέθεσε αίτηση ασύλου καθώς ήταν πρόσφυγες πολέμου και αφού την ελαβε έφτασε στην Αθήνα , όπου δεν ειχε μόνιμη κατοικία και ο ίδιος δήλωνε άστεγος
Ο 32χρονος Παλαιστίνιος με συριακή υπηκοότητα που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ 4
Χειροπέδες σε 25χρονο στο Χαλάνδρι για παιδική πορνογραφία - Απειλούσε ανήλικες για να του δώσουν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο
Απειλούσε τα θύματά του και απαιτούσε να του στείλουν και άλλες φωτογραφίες, απειλώντας τα ότι θα δημοσίευε τις φωτογραφίες τους ή θα τις προωθούσε σε άλλα άτομα
Τα ευρήματα στο σπίτι του 25χρονου 3
«Με νάρκωσε και με έκλεψε» λέει ο 42χρονος για την οικιακή βοηθό στη Γλυφάδα - «Δεν έχω καμία σχέση» απαντά η ίδια
«Όταν ξύπνησα πήγα στους γείτονές μου και ζήτησα βοήθεια, τους ζήτησα να καλέσουν την αστυνομία, ήμουν χάλια, δεν έχω πάρει ποτέ ναρκωτικά. Τότε κατάλαβα ότι μου λείπουν χρήματα και κινητά»
Η οικιακή βοηθός στη Γλυφάδα 7
Το μήνυμα της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου: Οι υπερδικαστές», η απονομή της δικαιοσύνης και οι αιχμές για την υπόθεση των Τεμπών
"Οι δικαστές πρέπει να απαντούν θεσμικά, ήτοι κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου, πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους, οφείλουν να δικάζουν ψύχραιμα, με βάση τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους"
Άρειος Πάγος 5