Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πρώτη πτήση για την Olympic Air

Πρώτη πτήση για την Olympic Air

Αναχώρησε  η πρώτη πτήση της Olympic Air . Πρώτος προορισμός της… η Θεσσαλονίκη.


Το αεροσκάφος, ένα Airbus 320 με κυβερνήτη τον κ. Σωτήρη Καλογήρου, διευθυντή πτητικής εκμετάλλευσης της Olympic Air, πραγματοποίησε την πρώτη πτήση προς Θεσσαλονίκη, στα χνάρια της αντίστοιχης πρώτης πτήσης που έκανε πριν από μισό και πλέον αιώνα η Ολυμπιακή του Αριστοτέλη Ωνάση.

Σε αυτό επέβαιναν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, τα στελέχη της εταιρίας και δημοσιογράφοι.

Πριν από την αναχώρηση της πτήσης έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός.

Κατά την τελετή έναρξης των πτήσεων της ΟΑ, ο πρόεδρος της MIG κ. Βγενόπουλος χαρακτήρισε ιστορική και συγκινητική τη σημερινή μέρα, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη χώρα όταν οργανωθούμε και δουλέψουμε, μπορούμε.

Ο κ. Βγενόπουλος επισήμανε ότι είναι μοναδικό επίτευγμα στον τομέα των αερομεταφορών το γεγονός ότι μέσα σε λίγους μήνες κατορθώθηκε να στηθεί, να λειτουργήσει και να πετάξει η νέα εταιρία. Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου «που μας δίνει δύναμη να προωθήσουμε το έργο μας».

Ο κ. Βγενόπουλος διευκρίνισε ωστόσο ότι «δεν είμαστε ιδιοκτήτες του ονόματος της Ολυμπιακής αλλά διαχειριστές. Το όνομα ανήκει στους Έλληνες».

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο πρόεδρος της MIG ανακοίνωσε, ακόμη, ότι έχει κατοχυρώσει τον τίτλο «Μακεδονικές Αερογραμμές», που σύντομα θα λειτουργήσουν ως θυγατρική της Olympic Air.

Οι  επιβάτες της παλαιάς εταιρίας που έχουν εισιτήριο για πτήσεις μετά την 29η Σεπτεμβρίου θα εξυπηρετηθούν από άλλες αεροπορικές εταιρίες συμπεριλαμβανομένης και της Olympic Air, βάσει συμφωνιών που έχουν ήδη γίνει και χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των επιβατών.

Όσοι δεν επιθυμούν να πετάξουν με άλλη εταιρία δικαιούνται πλήρη επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου τους.

Η Olympic Air θα πραγματοποιεί πτήσεις στο εσωτερικό δίκτυο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο, Σύρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, καθώς επίσης και στους προορισμούς των άγονων γραμμών κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου προς Σκύρο, Σκιάθο, Ικαρία, Κάλυμνο, Λέρο, Αστυπάλαια, Καστελόριζο, Κάσο, Σητεία, Πάρο, Νάξο, Μήλο, Κύθηρα και Καλαμάτα.

Σε ό,τι αφορά το δίκτυο του εξωτερικού, η εταιρία θα πετά προς Λονδίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες, Αμστερνταμ, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Βιέννη, Μιλάνο, Ρώμη, Κωνσταντινούπολη, Λάρνακα, Βηρυτό, Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Σόφια, Τίρανα, Τελ Αβίβ, καθώς επίσης και με κοινό κωδικό και συνεργασία με άλλες εταιρείες προς Νέα Υόρκη, Τορόντο, Μόντρεαλ, Αυστραλία, Γιοχάνεσμπουργκ, Ατλάντα και Abu Dhabi.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε