Ελλάδα

Πρωτομαγιά… με πρόστιμα και συλλήψεις για άσκοπες μετακινήσεις

Στη βεβαίωση 59 παραβάσεων για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, χθες, Πρωτομαγιά, σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, οι συγκεκριμένες παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές την Πρωτομαγιά: 41 στην Αττική, 9 στην Κεντρική Μακεδονία, 3 στη Θεσσαλία, 2 στη Θεσσαλονίκη, 2 στη Δυτική Μακεδονία, 1 στην Κρήτη και 1 στη Στερεά Ελλάδα.

Αναλυτικά οι παραβάσεις την Πρωτομαγιά

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 29 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες. Από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.486 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα, ενώ σε 933 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Click4more: Δημήτρης Κούβελας για φάρμακο κορονοϊού: Καθόλου καλά τα πρώτα αποτελέσματα για τη ρεμδεσιβίρη

Παράλληλα, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 867 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα, ως εξής: 315 στην Αττική, 98 στη Θεσσαλονίκη, 78 στην Κεντρική Μακεδονία, 99 στην Κρήτη, 61 στη Θεσσαλία, 49 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 44 στη Δυτική Ελλάδα, 33 στην Πελοπόννησο, 25 στα Ιόνια Νησιά, 22 στο Βόρειο Αιγαίο, 14 στην Ηπειρο, 12 στη Στερεά Ελλάδα, 11 στο Νότιο Αιγαίο και 6 στη Δυτική Μακεδονία. Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 60.991 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.

Επίσης, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα. Από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 559 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 537 άτομα.

Οπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πνίγηκε τουρίστας σε πισίνα στη Μύκονο μετά από χρήση ναρκωτικών - Στο Κέντρο Υγείας ακόμα ένα άτομο
Ο ένας από τους δύο άνδρες ανασύρθηκε ζωντανός, ενώ ο δεύτερος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ο θάνατός του - Στο δωμάτιό τους βρέθηκαν ναρκωτικά
Πισίνα
Λέρος: Η δημοτική βιβλιοθήκη του νησιού, ένας ζωντανός θησαυρός πολιτισμού και γνώσης
Με περισσότερους από 21.000 τίτλους και συνεχείς δραστηριότητες που απευθύνονται τόσο σε κατοίκους όσο και σε επισκέπτες, η δημοτική βιβλιοθήκη Λέρου έχει μετατραπεί σε έναν αναπόσπαστο πολιτιστικό πυρήνα του νησιού
Η δημοτική βιβλιοθήκη της Λέρου, στον Πλάτανο Λέρου