Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Ψευτογιατρός: Το 2009 ξεκίνησε η δράση του – Ο συνεργός του και οι έρευνες στη Γερμανία

Ψευτογιατρός: Το 2009 ξεκίνησε η δράση του – Ο συνεργός του και οι έρευνες στη Γερμανία

Σοκάρει η υπόθεση της δράσης του «ψευτογιατρού» που υποσχόταν θεραπεία με… βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, σε μια νέα υπόθεση που σοκάρει. Μετά από μια πολυετή έρευνα της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη, ανακαλύφθηκε η δραστηριότητα ενός φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα, εξαιτίας του οποίου έχασαν τη ζωή τους 5 άτομα.  

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για την νέα υπόθεση απάτης με τον «ψευτογιατρό», είχε θύματα ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. «Τουλάχιστον 5-6 άτομα έχουν πεθάνει γιατί εγκατέλειψαν μετά από προτροπή του εν λόγου γιατρού την θεραπεία τους και κατέληξαν πιθανόν πρόωρα». Μάλιστα, η δράση του φαίνεται να ξεκίνησε το 2009.

Πλήρωναν μέχρι και 150 χιλιάδες ευρώ για μια… ένεση 

Ο «ψευτογιατρός» υποσχόταν μια πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων, από την οποία θα θεραπεύονταν πλήρως. Μάλιστα, οι ασθενείς πλήρωναν μέχρι και 15 – 20 χιλιάδες ευρώ για κάθε ένεση, αναφέρθηκε στο LIVE NEWS, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο να υπήρχαν ασθενείς που πλήρωσαν μέχρι και 150 – 200 χιλιάδες ευρώ για την κάθε ένεση!

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει 15 καταγγελίες εις βάρος του «ψευτογιατρού». Έψαχνε τα υποψήφια θύματά του μέχρι και σε εκκλησίες, στα οποία συστηνόταν ως «νευρολόγος» ή και ως «νευροψυχίατρος» και τους έλεγε ότι έχει τη λύση για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Θύματα του εντοπίζονται σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα, στη Χίο, στην Κέρκυρα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ο ίδιος, επίσης, τους παρέπεμπε σε γιατρό στη Στουτγκάρδη, ο οποίος πιθανότατα ήταν σε συνεννόηση μαζί του και διαβεβαίωνε τα θύματα ότι όλα πάνε καλά με την… αγωγή.

Ο γιατρός από την Γερμανία, με τον οποίο συνεργαζόταν, χρέωνε 200 – 300 τα φιαλίδια για τις «θεραπείες βλαστοκυττάρων» που υποσχόταν στους ασθενείς, τα οποία έστελνε μέσω ΚΤΕΛ σε κούτες με παγοκύστες.

Μάλιστα, χρέωνε με υπέρογκα ποσά και τις ενέσεις για τις «θεραπείες βλαστοκυττάρων», έχοντας αποσπάσει μέχρι και 150.000 – 200.000 ευρώ από ασθενείς για να τις κάνουν. Από τα δείγματα του υγρού στα φιαλίδια, που εστάλησαν για εργαστηριακή ανάλυση, διαπιστώθηκε πως ήταν απλώς νερό.

Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε συνεργασία με τις αντίστοιχες της Γερμανίας και η εισαγγελία έχει ζητήσει να δημοσιευθούν οι φωτογραφίες του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις