Ελλάδα

Ψυχιατρικό νόσημα επικαλέστηκε ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» από τα λαγούμια και ζήτησε εξέταση από πραγματογνώμονα

Έγγραφο, το οποίο τον εμφανίζει να έχει ψυχιατρικό νόσημα σε ποσοστό αναπηρίας 67%, προσκόμισε ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» από τα λαγούμια στην ορεινή Κορινθία, ζητώντας μάλιστα να εξεταστεί από πραγματογνώμονα. 

Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Τετάρτης (21.02.24) ξεκίνησε στο αυτόφωρο μονομελές της Κορίνθου η δίκη του 45χρονου «παλαιοχριστιανού» από την ορεινή Κορινθία. Ο ίδιος θα δικαστεί με τις κατηγορίες της απείθειας και για την παράβαση του νόμου της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθώς δεν έστελνε τα ανήλικα παιδιά του στο σχολείο. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το εν λόγω έγγραφο για το ψυχιατρικό νόσημα είχε ισχύ το 2020, έπρεπε να είχε ανανεωθεί δύο χρόνια μετά το 2022. Όπως υποστήριξε ο 45χρονος, είχε περάσει από σχετική επιτροπή το 2020 και λόγω του κορονοϊού δεν ανανεώθηκε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αίτημά του για εξέταση από πραγματογνώμονα απορρίφθηκε. Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, δεν είναι απαραίτητη η ψυχιατρική εξέταση του κατηγορούμενου, καθώς η αναφερόμενη πάθηση δεν μεταβάλλεται στο χρόνο.

Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε πως ο δικηγόρος του αναμένεται να καταθέσει και αίτημα διακοπής της δίκης στο πλαίσιο της αποχής των δικηγόρων. 

Την ίδια ώρα, σε μοναστήρια αλλά και σε σπίτια συγγενών του 45χρονου συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών, προκειμένου να εντοπίσουν τη σύζυγό του και τα παιδιά του, που αγνοούνται από την περασμένη Κυριακή (18.02.2024) οπότε και εξαφανίστηκαν από την Ορεινή Κορινθία.

Παρά τη διάταξη του εισαγγελέα προκειμένου να του ζητηθεί να δώσει DNA, ο ίδιος αρνείται να προχωρήσει στη συγκεκριμένη διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα δεν δίνει τη συγκατάθεση του προκειμένου να παρθούν από τις αστυνομικές αρχές ηλεκτρονικά αποτυπώματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στην ανακρίτρια για τη βόμβα στα Βορίζια οι έγκλειστοι συγγενείς του 39χρονου Φανούρη - Σχηματίστηκε και 2η δικογραφία για τους Καργάκηδες
Άγνωστο το περιεχόμενο της 2ης δικογραφίας – Σε διαφορετικές φυλακές και εκτός Κρήτης οδηγήθηκαν οι 2 τραυματίες που προφυλακίστηκαν
Βορίζια
Η Ειρήνη Κόκκα επιζήσασα καρκίνου γίνεται για 2η φορά μητέρα με κρυοσυντήρηση και μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού
Η Ειρήνη Κόκκα είχε διαγνωστεί με λέμφωμα Hodgkin πριν από 17 χρόνια - Αφού υποβλήθηκε σε θεραπεία, αποφάσισε να προχωρήσει σε κρυοσυντήρηση με την ελπίδα να γίνει μητέρα
Ειρήνη Κόκκα