Ελλάδα

Ρέθυμνο: 12 χρόνια φυλακή για Ινδό που βίασε συμπατριώτη του το 2021

Τον εξανάγκασε σε στοματικό έρωτα, ενώ τον κλείδωσε μέσα στην κρεβατοκάμαρα και απειλούσε ότι θα τον σφάξει

Ένοχος όπως και πρωτόδικα κρίθηκε στο μεικτό ορκωτό εφετείο στα Χανιά, ένας 31χρονος Ινδός για τον βιασμό ενός συμπατριώτη του στο Ρέθυμνο, στις 26 Μαρτίου του 2021.

Το εφετείο στα Χανιά επανέλαβε την πρωτόδικη απόφαση, επιβάλλοντας στον υπήκοο Ινδίας ποινή 12 ετών για την πράξη του βιασμού, ενός έτους για σωματική βλάβη και ενός έτους για την απόπειρα απειλής.

Όπως έγραψε την Πέμπτη (19.12.2024) το zarpanews.gr, στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκαν μάρτυρες κατηγορίας, ούτε υπεράσπισης, ούτε το θύμα, ωστόσο κάτω από το βάρος των στοιχείων της δικογραφίας, ο 31χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος, παρότι αρνήθηκε την πράξη.

Το περιστατικό συνέβη στο σπίτι όπου ζούσε το θύμα με ακόμα τρεις αλλοδαπούς, στο Ρέθυμνο, σε χρονικό διάστημα κατά το οποίο φιλοξενούσαν εκεί και τον κατηγορούμενο.

Όπως προέκυψε, το θύμα και ο δράστης είχαν μία οικονομική διαφορά 780 ευρώ.

Εκείνο το βράδυ της 26ης Μαρτίου, η παρέα είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ μέσα στο σπίτι.

Τότε ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στον συμπατριώτη του, σπάζοντας ένα μπουκάλι μπύρα στο κεφάλι του, τραυματίζοντάς τον.

Στη συνέχεια τον εξανάγκασε σε στοματικό έρωτα, ενώ τον κλείδωσε μέσα στην κρεβατοκάμαρα και απειλούσε ότι θα τον σφάξει. Μάλιστα τα ξημερώματα τηλεφώνησε και στους γονείς του θύματος στην Ινδία, ζητώντας 780 ευρώ που – όπως ισχυρίστηκε – του τα χρωστούσε.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε την επίθεση, αλλά αρνήθηκε τον βιασμό, λέγοντας ότι ήταν μία σκευωρία που έστησε σε βάρος του το θύμα για να τον στείλει φυλακή και να μην του επιστρέψει τα δανεικά, ενώ εξήγησε πόση ανάγκη τα είχε.

Πάντως δεν έπεισε το δικαστήριο το οποίο τον καταδίκασε, ακολουθώντας την καταδικαστική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
39
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1