Ελλάδα

Ρέθυμνο: Στάχτη το φοινικόδασος της Πρέβελης!

Έχουν καεί μέχρι στιγμής 4.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 1.000 στρέμματα δασικής...

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει υποστεί από φωτιά ο νομός Ρεθύμνου δεδομένης της τεράστιας αξίας που έχει για τον τόπο το φοινικόδασος.

Στο δεύτερο μέτωπο φωτιάς, στα Ακούμια, 160 στρέμματα χορτολιβαδικής και αγροτικής έκτασης κατέκαψε η πυρκαγιά η οποία από το απόγευμα βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο παρά την ένταση του ανέμου.

Η φωτιά στο Ροδάκινο, που τα ξημερώματα της Κυριακής είχε τεθεί υπό έλεγχο, αναζωπυρώθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και έχει κάψει ήδη 400 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων, 300 στρέμματα χορτολιβαδικής και 50 στρέμματα δάσους ενώ απείλησε και το χωριό. Το απόγευμα της Κυριακής τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Εν τω μεταξύ σε κατάσταση συναγερμού θα παραμείνουν μετά από εντολή του συντονιστικού της Πυροσβεστικής, όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όχι μόνο του νομού Ρεθύμνης, αλλά όλης της Κρήτης καθώς ο κίνδυνος αναζωπύρωσης των κατά τόπους πυρκαγιών αλλά και εκδηλώσεις νέων παραμένει πολύ υψηλός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η έρευνα για τους 335 επιπλέον θανάτους μετά την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία που πυροδότησε τη σύγκρουση στη Βουλή
«Έρχεστε αυθαίρετα και λέτε ότι υπάρχουν 300 επιπλέον θάνατοι στην περιοχή που αποδίδονται στον Daniel» είπε η υφυπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη απαντώντας στην αντιπολίτευση
Χωριό "φάντασμα" ο Βλοχός στο νομό Καρδίτσας την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, ημέρα των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο Βλοχός καταστράφηκε από τις πλημμύρες που προκάλεσε το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στις αρχές Σεπτεμβρίου.
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ