Ελλάδα

Ρόδος: Εισαγγελική παρέμβαση για την καταστροφική φωτιά – Αναζητούνται ευθύνες σε ανώτερα επιτελικά κλιμάκια

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η μεγάλη καταστροφική φωτιά που κατακαίει ανεξέλεγκτη για όγδοη συνεχή ημέρα στη Ρόδο.

Ειδικότερα, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών και συντρέχουσας αμέλειας υπευθύνων σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής της φωτιάς που μαίνεται στο νησί της Ρόδου παρήγγειλε στον Πταισματοδίκη Ρόδου η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ανάθεση της έρευνας σχετικά με τις ευθύνες της φωτιάς στη Ρόδο σε ανώτερα επιτελικά κλιμάκια.

Η Εισαγγελέας κατέστησε εξάλλου σε όλους τους τόνους σαφές ότι στην παρούσα φάση προέχει η κατάσβεση της πυρκαγιάς και ότι οι ενέργειες που παραγγέλθηκαν θα διενεργηθούν με απόλυτη προτεραιότητα με την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων.

Ανάλογη έρευνα είχε παραγγελθεί και για την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που έπληξε το νησί της Ρόδου τον Ιούλιο του 2008, που έκαψε 132.000 στρέμματα δασώδους και χορτολιβαδικής έκτασης και είχε ερευνηθεί τυχόν ευθύνη των αρμοδίων εξαιτίας κακού συντονισμού, συνιστάμενου αφενός μεν στην καθυστέρηση αποστολής βοήθειας από την ηπειρωτική Ελλάδα, αφετέρου δε στην επιλογή συντονιστών που δεν γνώριζαν την μορφολογία της πυρόπληκτης περιοχής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Θέλαμε να ληστέψουμε τον θείο μου, ο ξάδερφός μου τον σκότωσε» λέει ο 41χρονος για τη δολοφονία του Γιώργου Καρυώτη στη Ρόδο
«Εγώ δεν ήθελα να τον σκοτώσουμε, είχα "πιει" κόκα και δεν καταλάβαινα τίποτα» είπε ο ανιψιός του 75χρονου Γιώργου Καρυώτη που δολοφονήθηκε το 2022 στη Ρόδο
Ο 75χρονος Γιώργος Καριώτης που δολοφονήθηκε στη Ρόδο
«Τι θα αλλάξει αν περάσει αυτόφωρο ο νοσηλευτής;» λέει ο γιος της 62χρονης που νοσηλεύεται λόγω λανθασμένης μετάγγισης αίματος στο Τζάνειο
Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση παραμένει η 62χρονη που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ - Πολίτες περιγράφουν τον «πανικό» που επικρατεί στο Τζάνειο
Αίμα
2