Ελλάδα

Ρόδος: Γονείς πήραν το άρρωστο βρέφος τους από το νοσοκομείο χωρίς εξιτήριο – Νοσηλεύεται διασωληνωμένο στην Αθήνα

Οι εξετάσεις στο βρέφος έδειξαν σηπτική καταπληξία και σοκ, πιθανότατα λόγω πνευμονίας, μια κατάσταση που απειλούσε άμεσα τη ζωή του

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο του Ρόδου με τη ζωή ενός βρέφους να κινδυνεύει επειδή οι γονείς του αποφάσισαν ότι δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί.

Ένα βρέφος 4 μηνών από το Ισραήλ μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου της Ρόδου με συμπτώματα αναπνευστικής δυσχέρειας, πυρετό και μειωμένη σίτιση. Οι γιατροί έκριναν απαραίτητη την άμεση εισαγωγή του για παρακολούθηση και θεραπεία, λόγω της κατάστασής του.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά την εισαγωγή, οι γονείς αποχώρησαν από το νοσοκομείο μαζί με το βρέφος, παρά τη σαφή αντίθεση των γιατρών. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε ανησυχία στο ιατρικό προσωπικό και ενεργοποίησε τις αρχές, καθώς θεωρήθηκε πιθανή έκθεση του παιδιού σε κίνδυνο. Ενημερώθηκαν άμεσα η αστυνομία και η εισαγγελία σύμφωνα με το dimokratiki.gr.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το βρέφος επέστρεψε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο σε πολύ πιο επιβαρυμένη κατάσταση, παρουσιάζοντας σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια. Οι εξετάσεις έδειξαν σηπτική καταπληξία και σοκ, πιθανότατα λόγω πνευμονίας, μια κατάσταση που απειλούσε άμεσα τη ζωή του. Οι γιατροί προχώρησαν σε επείγουσα διασωλήνωση για την υποστήριξη της αναπνοής και ξεκίνησαν διαδικασίες για τη μεταφορά στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Η αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας προς το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», με τη συνοδεία του πατέρα, ενώ η μητέρα παρέμεινε στη Ρόδο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, το βρέφος ανταποκρίθηκε στη θεραπεία, σταθεροποιήθηκε και εκτιμάται ότι σύντομα θα βγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, εφόσον δεν προκύψουν επιπλοκές.

Παράλληλα, κινήθηκε ποινική διαδικασία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Η μητέρα εντοπίστηκε και συνελήφθη προσωρινά, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα. Η ίδια υποστήριξε ότι υπήρξαν προβλήματα στις συνθήκες του νοσοκομείου και ότι η αποχώρηση έγινε έπειτα από σχετική επικοινωνία με το προσωπικό. Η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πουλάω μόνο ρουμάνικα αρνιά και κατσίκια» – «Η εκτίναξη των τιμών οδηγεί στην αγορά εισαγόμενων» λένε ιδιοκτήτες κρεοπωλείων
Στη Βαρβάκειο αγορά, οι τιμές για ολόκληρο αρνί και κατσίκι κυμαίνονται περίπου από 12 έως 14 ευρώ το κιλό, επίπεδα αισθητά χαμηλότερα σε σχέση με τα συνοικιακά κρεοπωλεία
Οι τιμές στα αρνιά
Γιώργος Κακούσης: Δυο μήνες μετά δεν έχει έρθει στα χέρια μου το περίφημο πόρισμα Βουρλιώτη 
«Θεωρώ περιττό να διευκρινίσω ότι σε βάρος μου δεν εκκρεμεί καμία κατηγορία και δεν έχω κληθεί από κανέναν για εξηγήσεις, τις οποίες ευχαρίστως θα παρείχα», αναφέρει ο δημοσιογράφος
Γιώργος Κακούσης: Δυο μήνες μετά δεν έχει έρθει στα χέρια μου το περίφημο πόρισμα Βουρλιώτη