Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Άδικα με κατηγορούν – Δήμητρα: Δεν υπήρχε περίπτωση να πειράξει τα παιδιά

Ρούλα Πισπιρίγκου: Άδικα με κατηγορούν – Δήμητρα: Δεν υπήρχε περίπτωση να πειράξει τα παιδιά

Να αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας επιμένει η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η δε αδερφή της, Δήμητρα, δηλώνει 1.000.000% πεπεισμένη πως η 33χρονη δεν έχει πειράξει τα παιδιά της.

Μέσα από τη φυλακή, όπου βρίσκεται μετά την προφυλάκισής για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου επέμεινε στην αθωότητά της παρά τα όσα αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι θάνατοι της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, με όλα τα βλέμματα τα στρέφονται στη Ρούλα Πισπιρίγκου. Εκείνη, μέσα από τη φυλακή, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες» με τη Ζήνα στο Star επέμεινε ότι είναι αθώα.

«Δεν έκανα ποτέ κακό στα παιδιά μου. Αφιέρωσα τη ζωή μου σ’ αυτά. Έζησα την απώλειά τους. Με κατηγορούν άδικα. Θέλω να μάθω την αλήθεια» είπε η 33χρονη κατηγορούμενη.

 

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Να δικαιωθούν τα παιδάκια μας

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η Δήμητρα Πισπιρίγκου, στις πρώτες της δηλώσεις μετά την κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ. Δήλωσε ξανά βέβαιη για την αθωότητα της αδερφής της και τόνισε πως αν υπάρχει μισή πιθανότητα στο εκατομμύριο να έχει πειράξει τα παιδιά η Ρούλα Πισπιρίγκου, τότε κάποιοι πρέπει να χάσουν τις θέσεις τους.

«Δεν θέλω να τοποθετηθώ για το περιεχόμενο της κατάθεσης. Ήταν μια ήρεμη διαδικασία αρκετά χρονοβόρα, Απάντησα σε ό,τι με ρώτησαν. Διηγήθηκα αρκετά περιστατικά έτσι όπως τα έχω ζήσει εγώ και μέχρι εκεί.

Ακόμα και τώρα είμαι ένα εκατομμύριο τοις εκατό πεπεισμένη ότι η Ρούλα δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά. Δεν υπήρχε περίπτωση να πειράξει τα παιδιά γιατί έβλεπα πώς ήταν απέναντι τους και πώς τα κοιτούσε. Εμένα αυτό μου φτάνει για να έχω μια γνώμη.

Αν όμως για μισή πιθανότητα στο ένα εκατομμύριο τοις εκατό που δίνω εγώ, αποδειχθεί το αντίθετο για εμένα το επόμενο λεπτό πρέπει να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους όλοι όσοι έκαναν λάθος σε αυτή την υπόθεση», δήλωσε.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ζήτησε «ηρεμία κατ’ αρχήν από όλους και ψυχραιμία. Να μην προτρέχουμε σε συμπεράσματα και περιμένω τουλάχιστον έστω και καθυστερημένα να δικαιωθούν τα παιδάκια μας».

 

«Καρφιά» Παπαδόπουλου

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός πως η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν έχει στα χέρια της το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Μίλησε για «ένα πόρισμα που περιμένουμε και τελευταίοι μάλλον θα το μάθουμε γιατί όλοι μιλούν γι’ αυτό κι εμείς δεν το έχουμε στα χέρια μας».

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε ότι η 33χρονη «αισθάνεται στεναχώρια κι ανησυχία για την αδελφή της κι όχι μόνο για εκείνη αλλά για ολόκληρη την οικογένεια που δεν έχει της έχει αποδοθεί η παραμικρή ευθύνη». Σημείωσε δε ότι «πάρα πολλές παρατηρήσεις που κάνει η Ρούλα σε σχέση με δηλώσεις που γίνονται από ιατροδικαστές, παθολογοανατόμους που έχουν μεγάλες αντιφάσεις. Άλλα λένε χθες, άλλα σήμερα κι ενδεχομένως άλλα θα πουν αύριο. Δεν θα αφήσουμε τίποτα ασχολίαστο, θα τα επισημάνουμε όλα».

 

Αναφερόμενος στην πολύωρη κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, της αδερφής της 33χρονης μητέρας η οποία ήταν μαζί της στο σπίτι το βράδυ που πέθανε η μικρή Ίριδα, ο Όθωνας Παπαδόπουλος είπε: «Χθες ήταν μια μέρα που άνηκε στη Δήμητρα Πισπιρίγκου. Το γεγονός ότι εξετάστηκε 10 ώρες, αποδεικνύει περίτρανα ότι δέχθηκε να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που της ετέθησαν. Σε ερωτήσεις από την παιδική της ηλικία ακόμα, τον τρόπο λειτουργίας αυτής της οικογένειας και μέχρι το σήμερα και τις σχέσεις στην οικογένεια Δασκαλάκη μεταξύ Ρούλας-Μάνου και τον θάνατο της Ίριδας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις