Ελλάδα

Σεισμός 4,5 ρίχτερ στην Κρήτη

Αισθητός σε όλη την Κρήτη έγινε ο σεισμός που έγινε νωρίς το πρωί με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 45 χλμ νότια νοτιοανατολικά του Τυμπακίου.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών ης κλίμακας Ρίχτερ -σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών- σημειώθηκε στις 06:49 το πρωί στον υποθαλάσσιο χώρο της νότιας Κρήτης και έγινε αισθητή στην περιοχή της Μεσαράς και στα νότια παράλια του νησιού.

Η δόνηση προερχόταν από απόσταση 380 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρο του εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 66,9 χιλιόμετρα, νότια του Ηρακλείου και 45 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά του Τυμπακίου, ενώ το εστιακό βάθος φθάνει στα 18 χιλιόμετρα.

Το μέγεθος της δόνησης, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν 4,4 ενώ στη συνέχεια και μετά την επεξεργασία των στοιχείων, η επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού έδωσε τη δόνηση στα 4,5 Ρίχτερ.

Σημειώνεται ότι στις 07:17 ακολούθησε ένας ακόμη σεισμός στην ίδια περιοχή μεγέθους 3,7 Ρίχτερ και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 15 χιλιόμετρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε αυτοκίνητο μέσα σε μάντρα στην Πάτρα - Άγνωστος πέταξε φωτοβολίδα και εξαφανίστηκε
Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ωστόσο από την φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το πολυτελές όχημα, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη ένα ακόμα ΙΧ
Πάτρα
Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε μετά από πτώση από μπαλκόνι στον Πύργο - «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελό του, τη δύναμή του, το πάθος του για τον αθλητισμό και τη ζωή. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το παιδί που μας έκανε περήφανους κάθε μέρα» γράφει ο πατέρας του
Πύργος: Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε  μετά από πτώση από μπαλκόνι – «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» Κηφισός, Αττική οδός, Λεωφόρος Αθηνών και Κηφισίας
Στην Κηφισίας «κόκκινα» είναι και τα δύο ρεύματα, ενώ η κίνηση συνεχίζεται ως και το κέντρο της Αθήνας σε Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου, Ακαδημίας αλλά και Συγγρού
κίνηση