Ελλάδα

Σεισμός στη Θήβα 4,5 Ρίχτερ – Έγινε αισθητός και στην Αθήνα

Δυνατός σεισμός σημειώθηκε στις 9:18 το πρωί της Δευτέρας (7.10.2024) στη Θήβα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αθήνα και προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το μέγεθος του σεισμού ήταν 4,5 Ρίχτερ και σημειώθηκε 4 χλμ νοτιοανατολικά της Θήβας.

Μάλιστα, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Αθήνας, όπως στη Μεταμόρφωση, στο Ίλιον και στο Μοσχάτο.

Σημειώνεται πως το εστιακό βάθος είναι στα 13,8 χλμ.

seismos athina

 

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε στο newsit.gr και σημείωσε πως το Ευρωμεσογειακό κέντρο δίνει τον σεισμό στα 4,8 Ρίχτερ.

«Ο σεισμός έγινε στις 9.19 τώρα το πρωί στην περιοχή της Θήβας και συγκεκριμένα 4 χιλιόμετρα νότια της πόλης. Το προκαταρκτικό μέγεθος που έχουμε αυτή τη στιγμή από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είναι 4,5 αλλά το Ευρωμεσογειακό κέντρο του Στρασβούργου μας δίνει 4,8» σημείωσε.

Τόνισε πως: «Ο σεισμός έγινε αισθητός σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και το μόνο που αναμένουμε είναι η τελική λύση που θα μας δώσει το Εθνικό Αστεροσκοπείο ώστε να δούμε πως μπορούμε να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση».

Σημειώνεται πως λίγη ώρα αργότερα το Ευρωμεσογειακό αναθεώρησε το μέγεθος του σεισμού στα 4,5 Ρίχτερ. 

Νωρίτερα, σημειώθηκε ακόμα ένας σεισμός παρόμοιου μεγέθους ανατολικά της Κρήτης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πνίγηκε» η Ζαγορά από την κακοκαιρία με πάνω από 99 χιλιοστά βροχής - Μεγάλος όγκος νερού και στα Ριζώματα Ημαθίας
Σχετικά με την Αττική, ο μεγαλύτερος όγκος νερού έπεσε στα δυτικά και βορειοανατολικά με την «πρωτιά» να παίρνουν Βλυχάδα, Σπάτα, Νέα Μάκρη και Παλλήνη
Βροχή
Άλκης Καμπανός: Συγκίνηση στο σημείο όπου έπεσε νεκρός πριν από 4 χρόνια – Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του
Ενός λεπτού σιγή, λουλούδια και κεριά στην τελετή μνήμης για τα 4 χρόνια από τον θάνατό του στην οδό που δέχθηκε το θανατηφόρο χτύπημα από οπαδούς του ΠΑΟΚ
Τοιχογραφία για τον Άλκη Καμπανό
Διακόπηκαν προσωρινά οι έρευνες στο εργοστάσιο της «Βιολάντα», φόβοι για νέα έκρηξη λόγω της μεγάλης διαρροής προπανίου
Παρά την προσωρινή διακοπή των ερευνών, συνεχίζονται οι διαδικασίες ελέγχου των τεχνικών στοιχείων και των εγγράφων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθούν παρατυπίες και αστοχίες
Έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα» 15