Ελλάδα

Σεισμός στην Εύβοια: Δυο δονήσεις μέσα σε σχεδόν 30 λεπτά – Ταρακουνήθηκε και η Αττική

Δεν σταματά να τρέμει η γη στην Εύβοια. Μετά τον χθεσινό σεισμό των 4,7 Ρίχτερ, ήρθαν, το πρωί της Πέμπτης (15.12.2022) άλλοι δυο σεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ και άλλοι τρεις μικρότεροι μετασεισμοί.

Ο πρώτος σημερινός σεισμός έγινε στις 10:04 και είχε μέγεθος 3,6 Ρίχτερ. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 8 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζακαράδων. Η δόνηση στην Εύβοια έγινε αισθητή και στην Αττική.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 11,9 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

evoiaseismos

Ακολούθησαν τρεις μικρότεροι σεισμοί: δυο μεγέθους 2,9 Ρίχτερ και άλλος ένας 2,8, επίσης με επίκεντρο στην ευρύτερη περιοχή των Ζακαράδων αλλά και των Νέων Στύρων.

Και 24 λεπτά μετά τον σεισμό των 3,6 Ρίχτερ, σημειώθηκε άλλος ένας, ίδιας έντασης. Και η νέα δόνηση είχε επίκεντρο 8 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τις Ζακαράδες και με εστιακό βάθος τα 12,5 χιλιόμετρα.

evoiaseismos

Και οι δυο σεισμοί των 3,6 Ρίχτερ στην Εύβοια έγιναν αισθητοί και στην Αττική.

Χθες, υπενθυμίζεται έγινε σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην περιοχή.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν σε προσοχή την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην Εύβοια, μετά τους τελευταίους σεισμούς στην περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στην ίδια γραμμή - «Εντάσσεται στην κανονική λειτουργία και δεν αποτελεί έκτακτο συμβάν»
«Η απόσταση μεταξύ των συρμών καθορίζεται και παρακολουθείται από το αυτόματο σύστημα και το Κέντρο Ελέγχου», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης του Μετρό, THEMA
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης στην ίδια γραμμή
Συνελήφθη 47χρονος που «ρήμαζε» καταστήματα στην Αττική από το 2011 – Είχε αποφυλακιστεί το 2024
Ο 47χρονος δράστης ήταν γνώριμος των Αρχών από το 2011 για δεκάδες ληστείες και κλοπές, ενώ αποφυλακίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2024 και μία εβδομάδα μετά έκανε το πρώτο του χτύπημα σε καφετέρια στο Πόρτο Ράφτη
Στιγμιότυπο